同屋企人喺附近行完街就去搵地方醫肚,俾我哋發現一間好有特色嘅有得飲同有得食嘅餐廳,兩間地舖連在一起,原來一間專門飲特色台式飲品小食、一間專門用餐的。餐廳的招牌很耀眼,用燈管做底,所以夜晚會特別搶眼,而且門口主要以藍色為主,並佈置成充滿聖誕氣氛的餐廳,準備迎接萬眾期待嘅聖誕節🎄。餐牌上的飲品非常吸引,每一杯都好想試吓,最後我揀選了一杯凍的黑糖珍珠多瑙河飲品。賣相有豹紋嘅條紋,攪勻一齊飲非常香滑,黑糖珍珠煙煙靭靭,好有口感。主菜我哋分別叫咗德國鹹豬手西冷牛扒拼大蝦薯條、招牌酸菜魚、海膽海皇炒飯、宮保蝦仁、香茅豬頸肉等等,極為豐富。當中非常欣賞招牌酸菜魚,原來係餐廳嘅招牌菜之一,份量好大盆,其實足夠我哋四個人食。入面除咗有酸菜同埋魚塊之外,仲有芽菜同埋薯粉,魚好滑溜而薯粉好入味,仲有少少辣,非常滋味。不得不讚香茅豬頸肉外皮炸得非常香脆,食落去豬頸肉肉質鮮嫩,再點埋泰式辣醬,更加正!如果唔夠食或者想食啲甜品,餐廳仲提供不同種類嘅芋圓甜品同埋特色飲品添,食物飲品多元化,唔驚食到厭。