2024-05-04
最近調咗去荃灣返工,收工食飯多咗好多選擇,今晚就去咗千色匯嘅【別忘我】食火鍋放題。餐廳裝潢整潔光鮮,中間大棵櫻花樹,食客可以寫下祝福語句掛上去,幾有意義~我哋叫咗【澳洲M7和牛餐】,食足120分鐘。湯底有11款選擇,揀咗好耐最後叫咗【酒香麻油雞】同【椰皇雙子鍋】。個人比較鍾意【椰皇雙子鍋】,香甜之餘又唔會搶走食材味道。呢度啲牛肉都幾高質,【澳洲M7牛胸腹】嫩滑,雪花紋分佈均勻;【精選牛板腱】就肉質結實肉味濃,各有千秋;【日本鹿兒島茶美豚梅肉】就肉味香甜,必食之選。食台式火鍋必食台式小食,【澎湖花枝丸】熱辣辣又彈牙、【紹興醉雞】酒味香濃。台式飲品更不容錯過,出面三四十蚊杯呢度係任飲,我哋就狂隊珍珠奶茶~自助區有多款蔬菜、丸類、小食選擇,擺放乾淨整潔,食得放心。最後就到甜品,台式代表有芋圓、雪花冰;西式就有各款口味雪糕窩夫。可惜戰鬥力有限,下次要食多啲!