第三站

Station 3 Cafe
2024-08-19 577 瀏覽
依間我好多年前已經嚟過,再嚟都依然感覺好好。可以有個位置同朋友食野吹下水,而且嘢食質素都幾好﹗Dinner set叫咗卡邦尼煙肉雜菌意粉同埋西班牙海蝦辣肉腸燴飯,每個餐包一杯$38飲品,另外補差價轉咗做花茶同埋朱古力,而且見到小食拼盤有齊我哋想食嘅嘢就叫埋。叫「小天使」嘅花茶,薰衣草、紅玫瑰花、莉莉花、檸檬草,最吸引我係佢寫住嘅功效,可以安定情緒、舒緩頭痛,琴晚又真係好快就訓著﹗好中意佢會有個座一直暖住,食到最後都仲有熱茶飲好開心。一開始會比較清淡,越泡得耐就越濃,茶味都會越重。而另一杯係焦糖朱古力,超大舊cream,上面充滿焦糖醬,全部加埋都唔會太甜膩,仲互補令到成杯都好好飲添。好快兩樣主食都一齊送到,比想像中大份好多,賣相都好靚好吸引。卡邦尼煙肉雜菌意粉好creamy,每條意粉都掛滿醬汁,好中意佢炒到有啲乾身嘅感覺。西班牙海蝦辣肉腸燴飯嘅材料都唔手軟,無論係海蝦定辣肉腸都好多,而燴飯囓黏稠程度都幾適中,有小小辣好惹味。小食拼盤有超豐富,有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖哩角,每樣都有三塊或以上,當然一定要襯熱食芝士條,可以拉絲到好長。另外嘅小食都好好食,而最欣賞係雞翼有加蜜糖一齊

小食拼盤有超豐富,有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖哩角,每樣都有三塊或以上,當然一定要襯熱食芝士條,可以拉絲到好長。另外嘅小食都好好食,而最欣賞係雞翼有加蜜糖一齊整,香甜又惹味。
除咗食物好食之外,座位都好闊,好適合約埋成班friend一齊聚會。
2024-08-14
  • 小食拼盤