2018-06-28 452 瀏覽
好耐無食好野 上網睇呢間唔錯於是book位黎食個lunch 係黃埔地鐵站行過去都好快到 轉個彎一條直路就係 行到酒店外面已經見到大大個店名係落地窗個度 外面望落已經覺得環境唔錯 入到去覺得環境舒適 有bar枱 圓枱 正方枱... 個服務員就安排左我坐圓枱 都幾鐘意 座位感覺幾舒服 我去個時係一點唔多人 想靜啲可以lunch去一坐低就會有鬆軟既餐包同水送上 有個汁點 我都唔知咩汁 好似少少酸 都配個包睇完menu叫左兩個set lunch 一份十件既雞翼同fd share 因為可以mix兩隻味 就叫左水牛城辣汁同惹味燒烤醬汁 啲汁滿滿係啲雞翼上面水牛城辣汁雞翼(右) 一咬落去啲辣汁湧出來 食住咁聞到啲香料味 一個字正 必食之選!惹味燒烤醬汁雞翼(左) 食落去係有甜甜地既味道 佢另外有個醬可以點 估計可能係類似芥末沙律醬 加埋都幾match 我鐘意bbq醬汁味加埋呢醬仲好食 變左無咁甜我就叫左燒茄子蕃茄湯做前菜 酸酸地 幾開胃 有好細粒茄子同蕃茄 有少許口感 主菜就叫左燒三文魚配香蒜薯蓉及忌廉波菜 肉質嫩滑 魚皮就脆卜卜 同其他食過既餐廳真係無得比 啲餐廳通常會整到啲肉鞋 但呢度絕對係外脆

惹味燒烤醬汁mix水牛城辣汁雞翼

燒茄子蕃茄湯

主菜就叫左燒三文魚配香蒜薯蓉及忌廉波菜 肉質嫩滑 魚皮就脆卜卜 同其他食過既餐廳真係無得比 啲餐廳通常會整到啲肉鞋 但呢度絕對係外脆內軟既感覺 薯蓉有d一舊舊都有d係蓉 兩種都好食 淋淋地 味道唔淡亦都唔濃
燒三文魚配香蒜薯蓉及忌廉菠菜

另外一個叫左火腿沙律做前菜 正正常常普通有啲菜係底 火腿就無咩特別 但調味適中
農夫醬厘茄火腿沙律

主菜係燒紐西蘭肉眼扒配炸薯條 叫左五成熟
啲汁好juicy 肉質都唔會太韌 好食過某啲高級貴價餐廳 係個外觀有啲lone黑左唔好睇都無咩唔好 薯條熱熱地 係粗薯黎夠大夠粗夠硬淨 唔會話好淋
燒紐西蘭肉眼扒配炸薯條

佢有個甜品優惠係lunch先有 12nn-3pm 免費送甜品 如果唔係就要加$15先有得食 其實食完所有野已經好飽 不過好彩佢個甜品幾迷你 應該係抹茶味係上面 下面個層似栗子味既小酥餅 個酥皮脆脆地幾鬆軟 入面個個又唔係cream唔係軟身不過都ok既 個人唔好抹茶同栗子所以唔太鍾意個涵但個酥皮好好食 仲有個小忌廉係隔離 淡淡地
免費甜品

等食物既途中見到有個壁版貼左好多即影即有,於是問下點先可以影,個服務員話係成日去既人影低留紀念,不過其實個個都可以影,等我下次去著靚啲影先得!

環境優雅 食物高質 服務員態度亦都好好 不過佢地全部係都外國人要講英文既 簡單英文就溝通到 客人食完之後我見到佢地都會問覺得啲食物味道如何 我諗呢個係佢地食物質素高既其中一個原因 性高價比既餐廳

2018-06-20
惹味燒烤醬汁mix水牛城辣汁雞翼