2021-12-21 115 瀏覽
今日輪到尖沙咀朋友帶隊搵食,佢帶咗我哋去到北京道一座商業大廈,估唔到呢度都有一間隱世餐廳I Leisure。呢度環境寬敞,而且都幾打卡able,除咗有餐廳專用嘅座位,旁邊亦有地方俾其他客人玩樂。今次嚟嘅目的就係要食佢嘅海鮮袋,朋友話呢度算係佢食過性價比最高嘅海鮮袋。喺食seafood platter之前,我哋首先揀咗個蜜糖雞翼做小食。雞翼炸得非常脆口,外面均勻地包着蜜糖,非常惹味。而令我最驚喜嘅,就係佢嘅雞翼原來係火焰雞翼,店員會喺客人面前淋上酒精再點火,場面震撼。然後跟住就到主角Seafood Platter出場,店員會稍作處理,打開袋之前會先再搖動海鮮袋,確保入面嘅醬汁平均分布喺每一件海鮮之上。入面嘅海鮮熱辣辣,而且醬汁分布均勻,一打開已經聞到香味,而佢嘅醬汁帶有明顯嘅辣味,如果唔食得辣嘅朋友,建議可以提出走辣。海鮮可以任食客自己選擇,我哋order $588嘅Seafood Platter可以揀5款海鮮,我哋就揀咗海蝦、鮑魚、大蜆、元貝同青口,而入面亦都會預設配搭埋粟米同香腸。特別值得一提嘅就係店員嘅服務非常殷勤周到,店員會另外提供一個大桶,俾我哋棄置各類型海鮮嘅貝殼,而且仲有圍
Seafood Platter
特別值得一提嘅就係店員嘅服務非常殷勤周到,店員會另外提供一個大桶,俾我哋棄置各類型海鮮嘅貝殼,而且仲有圍裙、濕紙巾等等,方便我哋盡情進食。
店員仲推介我哋食明太子龍蝦包,我哋另外加咗$38配埋薯條,估唔到薯條嘅份量多得咁驚人,而且佢係新鮮炸起,外脆內軟,真係好好食。
明太子龍蝦包
龍蝦包有厚厚嘅明太子龍蝦肉放喺番茄同生菜之上,啖啖都咁有口感,而且用料十足,呢個價錢絕對唔貴。
明太子龍蝦包
呢個份量,我哋一行三人食啱啱好,下次約多幾個朋友,就可以試多幾款食物啦。