2022-12-03
行德福既時候見到呢間新開既餐廳,好似幾吸引咁,特別係飲品同甜品。餐廳有open area同店入面既座位,我地6:30pm到要排隊等一等,不過好快都安排到入座,係店入面既,我自己覺得好過坐open area既。隔離咁岩坐左一大班人,聲量比較大,加上店內空間比較細,回音好大,好嘈吵咁,講嘢都要大聲啲,冇得靜靜地食飯😢好彩食物方面係高質既😋燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 ($128)每片黑毛豬肉都肥瘦均勻,燒得好入味,咬落好嫩腍,紫蘇飯亦好香,有啲調味粉但唔辣既,反而食落好香口。傳統飯卷 ($68)包得好實亦好大份,餡料好足,有魚卷、蘿蔔絲、青瓜絲(切到條條粗幼度匀等👍🏼)、蛋、黃瓜,餡既比例比飯多,好抵食,而且調味過,完全唔需要點醬或加泡菜食。每份主食都附有一塊橙,飯後甜品,夠甜夠新鮮的👍🏼濟州柑橘乳酪 ($68)賣相好特別,成個橙放係杯上,味道係偏酸一點,因為係乳酪嘛,但幾refreshing既😋
好彩食物方面係高質既😋
燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 ($128)
傳統飯卷 ($68)
每份主食都附有一塊橙,飯後甜品,夠甜夠新鮮的👍🏼
濟州柑橘乳酪 ($68)