2021-12-22
一日一黃店-旺角深黃新裝修良心茶餐廳 有#阿塗 新畫作 真係畫得好靚 可以見到一班朋友仔 喺日落時 努力合作將心心運上獅子山頂 望完仲有少少感動 同傷感 畫作滿分 (由細睇小學雞睇到大).除此之外 餐廳裝修完 有好多貓貓設計喺入邊貓貓擺設 貓貓公仔 時鐘 餐牌都有貓貓門口有一個養貓貓嘅地方連住天花板都有好多管道 比貓貓玩食客都可以隨時望到貓貓 但我望咗好耐 就係搵唔到隻貓貓🥲係收埋左?定未搵到合適嘅貓貓收養?sad.呢日下午茶嚟食 叫左⭐️沙嗲牛肉包 跟薯條$38😋同樣好好食 沙嗲汁好濃味👍🏻麵包暖暖地 軟熟 打開入面 沙嗲牛肉算多🤔但相比之前 好似俾碟限制咗 少咗啲 👍🏻薯條粗身勁長 跟茄汁.⭐️梅菜扣肉飯$56👍🏻呢個都好好食 滷得超入味 😈仲要用五花腩 爆肥👍🏻整體調味偏鹹 醬汁同梅菜鹹鹹甜甜咁👍🏻加埋飯啱啱好 醬汁調味真係好送飯淨係汁都可以食多碗飯.⭐️凍阿華田$3 夠粉 夠甜好飲⭐️凍奶茶$3 奶茶比例平衡 但茶偏苦澀重.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角#hkfunfoodrecord黃店.#合發茶餐廳 (旺角)地址:旺角廣東道981號地
除此之外 餐廳裝修完 有好多貓貓設計喺入邊
⭐️凍奶茶$3 奶茶比例平衡 但茶偏苦澀重
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#合發茶餐廳 (旺角)
地址:旺角廣東道981號地下
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:5/5 裝修完新淨 乾淨 冇陳舊感 仲有畫作
服務:3.5/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #一日一黃店 #旺角美食 #茶餐廳 #沙嗲牛肉包