2023-08-13
今日我來到馬鞍山呢一間餐廳,就嚟食嘢試下佢地嘅菜式。因為只有兩個人,所以叫嘅菜式唔多。首先嚟緊嘅係香茅豬扒河粉,味道算係正常嘅水準。豬扒唔會太乾身,而河粉亦有彈牙嘅口感。整體嚟講,呢個菜式算係合格。不過,青咖喱就真係令我有啲失望。裡面嘅雞肉好韌,食落口感唔好。而且,個南瓜係有種臭縮嘅味道,令人唔舒服。 呢個菜式明顯有改進嘅空間。除咗食物嘅問題,上菜時間都係一個問題。我哋叫嘢食嘅時候,要等咗整整30分鐘先有得食。呢個等待嘅時間有啲長,有啲不方便。希望餐廳可以加快上菜速度,提升服務效率。另外,反映完個南瓜嘅問題之後,員工有say sorry 話入廚房睇睇~之後就冇主動提供其他解決方案,有啲冷淡。
至於飲品方面,我哋叫咗凍咖啡同埋凍奶茶。味道都係普普通通,冇咩特別之處。不過,我記得之前試過嘅熱咖啡係好飲啲,味道濃郁香濃。如果你鍾意咖啡,可以試下熱咖啡。總括而言,今日嘅食評唔算好。雖然香茅豬扒河粉正常,但青咖喱同南瓜嘅問題令人失望。上菜時間耐同員工態度都有待改進。飲品方面嘅凍咖啡同埋凍奶茶都冇特別之處。希望餐廳可以改善呢啲問題,提供更好嘅食物同服務。