2011-02-09 14 瀏覽
坦白講, 食過咁多間buffet, 呢間係最滿意嘅, 初時覺得呢個地段, 又冇靚景, 佢嘅價錢係偏貴(未用coupon前), 但黎過之後會覺得物超所值...先講食物:生蠔要自己出去攞, 係即開嘅, 共6款, 佢建議每次先攞3隻以保持新鮮湯: 龍蝦湯個人覺得太濃, 反而比較欣賞薯仔帶子湯, 很好喝頭盤:生牛肉沙律 - 唔識欣賞, 但係個火箭菜好食, 好香煎鵝肝 - 唔夠油香, 但勝在煎得乾身, 唔油膩 生帶子沙律 - 帶子新鮮, 配合芒果醬汁, 幾清新主菜:麵食肉類銀雪魚 - 好好食, 皮脆肉嫩牛扒 - 個人覺得肉眼比西冷好, 肉眼比較腍及有牛味羊架 - 老公話好味, 唔羶甜品:選擇不多但味道不錯, 雪糕不知道牌子但很軟滑, 提子rum酒好食macaroon - 好睇唔好食, 太甜侍應好有禮貌, 不時詢問食物質素如何, 是否需要order食物, 唯一要改善的是通風系統吧, 有d焗促

menu
先講食物:
6款生蠔
頭盤:

生牛肉沙律 - 唔識欣賞, 但係個火箭菜好食, 好香
煎鵝肝 - 唔夠油香, 但勝在煎得乾身, 唔油膩
生帶子沙律 - 帶子新鮮, 配合芒果醬汁, 幾清新
頭盤
主菜:

麵食
Pasta
肉類

銀雪魚 - 好好食, 皮脆肉嫩
牛扒 - 個人覺得肉眼比西冷好, 肉眼比較腍及有牛味
羊架 - 老公話好味, 唔羶
主菜
甜品:

macaroon - 好睇唔好食, 太甜
甜品

2011-01-30