2018-05-10
朋友話LKF開左間新餐廳叫「Fang Fang」,所以我地去chill下傾下計食埋飯。入去職員全部English speaking,裝修格局夠型格,坐得舒服又有氣氛。當然要叫佢地最出名嘅餸菜,鴨~ 鴨~ 鴨~首先叫左個湯,好鮮甜好香,飲完都唔會口渴,飲完即刻覺得好補又滿足。「松露毛豆餃子」,三樣野個別食就食得多,未試過三樣夾成一個組合,真特別,賣相又靚~「雪卡鴨」,造型就係雪卡嘅春卷包住鴨肉,放係煙灰缸上面,個煙灰缸其實係醬汁,可以點醬食。之後點少得再係鴨,烤北京填鴨,皮脆,肉唔會切得太厚,連埋青瓜加點醬料,包埋食。麵皮亦都鬆軟美味,青瓜既清甜 可以令到成件片皮鴨無咁油膩的感覺。好味!!而佢個皮不會好厚,所以一咬就會令到鴨既肉汁更易流出。所以食落好有鴨肉既味道!!唔錯!!d肉好多塊,最後我地要叫多盤麵皮送肉。之後仲叫左乾炒牛河,同甜品楊枝甘露。食物fusion得特別,餐廳型格,服務好好,推介!!
當然要叫佢地最出名嘅餸菜,鴨~ 鴨~ 鴨~
之後仲叫左乾炒牛河,同甜品楊枝甘露。
食物fusion得特別,餐廳型格,服務好好,推介!!