2019-06-27 225 瀏覽
朋友茶聚,平平地就來左呢到食。 叫左個雀籠tea set + 個烤雞肉risotto, 連野飲。野飲叫左花茶。個risotto 既味道吾錯,好香黑松露味,唯獨是雞肉煮得好實,似湯渣,不過$7x - $8x 既價位來講都算係咁,不能期望太多。雖說不能期望太多,但餐具保持清潔係每一間餐廳都要做到的基本步驟吧。我地台上的餐具全都有污積,連用餐的碟都黏著不起眼的污積,其中一隻叉仲有上一手食完蛋糕乾左之後既殘餘物係到 吾知仲以為自己食緊街邊檔。平時我食野都吾會特別抹餐具先食,但今次真係吾抹過吾到自己。仲有裝花茶壼的茶座都好污糟,茶座的周邊都黏滿一撻撻的白色不知明的黏液裝態的東西 😖 一間餐廳野食無論幾好食,餐具不衛生已令人食慾大打折扣。我地張台d餐具就真係咁污糟,絕無虛言。其他台係咪都咁就真係吾清楚。另外,雀籠tea set 打下卡就好喇,個雀籠包裝得幾靚,但食物就見人見智啦,有沙律,焦糖布甸(食落好水),Macaroons(味道ok), 泡芙,鵝肝多士(無乜鵝肝味),迷你漢堡(見到個樣已經吾想食, 最後都真係無食) + 兩款迷你蛋糕仔。整體來講野食未至於話好難食,價錢吾貴不能要求太多,但處於工

另外,雀籠tea set 打下卡就好喇,個雀籠包裝得幾靚,但食物就見人見智啦,有沙律,焦糖布甸(食落好水),Macaroons(味道ok), 泡芙,鵝肝多士(無乜鵝肝味),迷你漢堡(見到個樣已經吾想食, 最後都真係無食) + 兩款迷你蛋糕仔。整體來講野食未至於話好難食,價錢吾貴不能要求太多,但處於工廠大廈來講,吾會覺得抵食,如對食物要求吾高,只為打卡想hea食既話還可以。
2019-06-22