2017-07-30
一行五人訂左位七點半,話九點要交枱,ok啦個半鐘。之前有朋友已經警告過話上菜比較慢,所以我地一坐低未齊人就立即叫左野。個menu其實都唔係好多choice,太肚餓的關係所以叫左好多小食,同埋炒面omlette仲有大阪燒同和牛。小食好快就黎,朋友口渴想要杯熱茶,waitress姐姐話,我地冇免費茶水架喎。fine,我叫一杯熱茶,盛惠十八蚊,仲要係枝裝茶叮返熱果隻。食完d小食,就冇野食黎了。個大阪燒同炒面係喺8點45分上枱的,隔離枱遲我地一個鐘先到但同時間黎炒面,好明顯佢係儲埋幾枱先整,由得d客等。和牛仲係8點50分先到。和牛下面有塊面包墊住,隔離枱食完d牛後會拎返塊面包去整芝士多士,好吸引。和牛一上枱,個侍應已經要我地立即夾哂d牛走等佢拎塊包去整多士,佢話因為仲有五分鐘就要交枱。我地話咁你拎塊包走先我地再食個牛,佢死都唔肯,堅持要我地夾走d牛,塊包連隻碟一齊拎走。我唔明點解要連隻碟拎走囉,你咪拎第隻碟黎裝走塊包囉,d牛我地慢慢食,都要等你塊多士返黎架啦。我地話係你d野食耐,點解要催我地,佢竟然話,都冇辦法,下一枱客已經到左😱哩個係咩logic😡😡你廚房慢仲要係咁催我食野!個芝士多士都未到
食完d小食,就冇野食黎了。個大阪燒同炒面係喺8點45分上枱的,隔離枱遲我地一個鐘先到但同時間黎炒面,好明顯佢係儲埋幾枱先整,由得d客等。和牛仲係8點50分先到。和牛下面有塊面包墊住,隔離枱食完d牛後會拎返塊面包去整芝士多士,好吸引。和牛一上枱,個侍應已經要我地立即夾哂d牛走等佢拎塊包去整多士,佢話因為仲有五分鐘就要交枱。我地話咁你拎塊包走先我地再食個牛,佢死都唔肯,堅持要我地夾走d牛,塊包連隻碟一齊拎走。我唔明點解要連隻碟拎走囉,你咪拎第隻碟黎裝走塊包囉,d牛我地慢慢食,都要等你塊多士返黎架啦。我地話係你d野食耐,點解要催我地,佢竟然話,都冇辦法,下一枱客已經到左😱哩個係咩logic😡😡你廚房慢仲要係咁催我食野!個芝士多士都未到,就隊張單叫我地俾錢。我都算,哩d地方都唔想留咁耐。埋單後一分鐘,我地已經執緊野準備走,個侍應又走黎話已經夠鐘交枱叫我地走!哩間餐廳真係打死都唔會再黎!服務態度真係差到冇人有!