2016-12-02 621 瀏覽
住開二陂坊,呢間肥仔都叫得上平價美食。今日收工心唸去吃個淨雲吞油菜豆腐醫下肚。三樣加埋都只係29蚊。真心好味又抵。 但埋單時我就出事喇,丫妹我今日冇㩒錢,身上剛好29元,一張20,一個5蚊,一個一蚊,6個5毫子。心唸剛剛好,好彩姐。 點知俾錢走人時,個丫叔一收到我d錢,就喂一聲。嚇到我個心離一離,心唸咩事。個卷毛馬面哨牙丫姐就開聲,唔收5毫子wo。ok,我以家先知你唔收,咁我就坐反底翻轉個袋咁希望搵到3蚊俾佢。可惜既係我搵唔到。我就同個丫姐講,我冇3蚊丫,我住後面二陂坊,一係你收住先,我反去拎俾你丫?我用我貓主子發誓我當時係好聲好氣,話曬大家街坊鄰里,我仲想來吃架大佬,又係哀人當然好態度d。 點知,點知,個丫姐來完全冇唸過呢回事,呢度唔收5毫丫,你冇錢咪學人嗌咁多,你嗌咩豆漿,仲搞到咁!你俾錢我唱,我找俾你!我已經不爽。 丫姐?丫姐頭先有聽到我講嘢嘛?我字正腔圓地表達左我冇錢係身wor?仲點俾你唱?係!我冇錢!但起碼我都有俾足29俾你丫!就算我唔知你唔收5毫,我之後都話我反上去拎反3蚊俾你。我唔係冇錢俾w
丫姐?丫姐頭先有聽到我講嘢嘛?我字正腔圓地表達左我冇錢係身wor?仲點俾你唱?係!我冇錢!但起碼我都有俾足29俾你丫!就算我唔知你唔收5毫,我之後都話我反上去拎反3蚊俾你。我唔係冇錢俾wor!丫姐平時去吃招呼已經令人髮指. ..但今鋪我真心好不爽。我起身我又唔係唔俾你,都話上去拎俾你囉。個丫姐仍鬼掩耳哋小緊我,最後仲扔反6個明明有價值可以做人質一陣俾我贖反既5毫子俾我,大大聲你爭我3蚊丫!冇錢. . . . . . 之後佢小咩我唔知事關我已火都來哋9冲走左去拎錢俾佢。
2016-12-02