位有些少迫侍應有2種, 一種穿黑衫是senior, 另一種穿其他色是junior, 我對面的客人想落單, 但穿黑衣的當時就在那客人隔離, 都唔落單, 而 是去找junior 做, 而senior 就接過junior 手上的物品, 但那客人已經唔開心, 既然這餐廳要做到這種cast, 咁d 坐位就應該編得疏d, 我通常都是在酒店, 或高級餐廳才有這種分得咁清楚的侍應服務, 但我相信酒店的senior 侍應不會要客人等都要花時間找junior 去落單知道越南生牛河是一般越南食店的例牌菜, 但從未試過一間是正, 所以亦唔想再試生牛河了叫左個蕃茄牛腩飯, 有一個小食送,選了芒果汁海鮮卷2小條, 加$3飲品,我要了越南咖啡我問個junior 越南咖啡, 是否真的唔同d, 佢唔好意思笑左...因唔識答牛腩瘦得來唔un, 加理茄汁幾好味, 份量都ok, 至於杯coffee, 估唔到只加了一包糖已足夠糖, 早知在放糖前試清楚是否已有甜味
位有些少迫