2013-08-09
環境:平日夜晚八點幾,人唔多,環境都幾乾淨,有大電視。 服務:一個幾好笑容的男侍應幫我地落單 ,叫左“沙嗲牛肉飯”同“甜橘汁鳳梨雞球”。過左一陣上左碟“沙嗲牛肉炒河”,我問個女侍應 “我叫飯,唔係麵”女侍應黑面話 “下?我地無炒飯,得炒河咋wo”,我仲以為我自己看錯餐牌,叫她比多次餐牌我,一看,明明就有 :沙嗲牛肉飯”!我叫多次個女侍應,比個餐牌她看,話“有沙嗲牛肉飯啊”。 她立刻去check部機,之後翻黎,又黑面話“唔係我落單架wo,你問返落單果個人”。 我即刻黑返她面,她先無再黑我面,面部表情松容返少少,話“我幫你問返果個人”。然後去叫返個男侍應過來。我估可能個女侍應係senior/老闆娘,個男侍應係junior,都無謂要他比人鬧,他過黎之後問我咩事,我話“我本身叫左沙嗲牛肉飯,但你比錯左河粉我,不過算啦,我照食啦”,然後個女侍應係我面前拉住呢個男侍應咬耳仔細細聲講左幾句野。 過左一陣我後面果張枱都有投訴,我男朋友話可能係個侍應送搞亂左我地同後面果枱的食物。個女侍應就鬧另一個面無表情的男侍應“你點做野架?”。 食評:“沙嗲牛肉飯”牛肉幾滑,個汁幾惹味,唔會太辣,不過河
平日夜晚八點幾,人唔多,環境都幾乾淨,有大電視。
服務:
食評:
“沙嗲牛肉飯”牛肉幾滑,個汁幾惹味,唔會太辣,不過河粉“淋”左d
“甜橘汁鳳梨雞球”同中式咕嚕肉好似,不過無甘脆,d汁比較淡同乾身。
服務:
食完埋單,叫個男侍應比個餐牌我對下個沙嗲牛肉炒河幾錢,個女侍應即刻停曬手上的工作,瞪住我 。比左錢之後一句“多謝,拜拜”都無,我仲以為只係對我甘樣,但看左其他食評,原來唔只第一次!
題外話/補充資料:
總結:
食物質素OK,價錢唔太貴,不過服務態度太差。落錯單/上錯菜好少事,但個女侍應竟然可以話“我地無飯,得沙嗲牛肉炒河”都講得出口,仲要無搞清楚件事就黑面。如果你係d巴巴閉閉舊式茶餐廳勝香園,澳洲牛奶公司啊之類出名的餐廳都話。我估個女侍應黑多幾次面,應該成個Openrice食評都係她的事跡。呢次係我一次最不愉快的飲食經歷,所以以後也不會再光顧。