2019-07-14 1426 瀏覽
2019年7月13日,因為夜晚要去紅館睇演唱會,就諗住近近地搵間餐廳晚飯,與一位孕婦朋友同行。夜晚六點半坐底,睇左menu 就落order(10分鐘內落單),當時客人唔太多,我地叫左一個雜錦烏冬,一個牛肉壽喜燒,4款串燒。去到七點三, 我地見d 野食仲未到,就問一問阿姐,阿姐好輕描淡寫咁答我,今日廚房得一個人,要等多半個鐘,我地話趕住去睇演唱會,佢没俾反應我,就走開左,跟住行返埋黎話有款串燒賣晒,其他野要等等,又行開左。過左15 分鐘我再問佢,如果d 野出唔切我就去食其他野,個陣七點半我仲趕得切出去第二度食,佢就出左個烏冬同壽喜燒俾我,再行埋黎話没辦法,佢問左,今日得一個人做野,佢唔知d 野幾時做好,廚房咁答佢,佢就咁答我,我未開口講野佢又行開左,跟住隔多一陣又話有款串燒又冇,我話咁d 串燒我全部唔要啦,又唔知要燒幾耐,又冇呢樣又冇個樣, 就算係冇都唔係等左一個鐘先話講我知,佢答好,又即刻行開左。我地食完就叫埋單,佢出張單仲要話我食左串燒,我真係火都黎。呢間野既食物質素ok, 但係我真係唔知個阿姐想點,問佢又唔答我,直接行開就當冇事發生,如果大家大把時間,又唔介意等同俾阿姐無視就去幫襯
我地食完就叫埋單,佢出張單仲要話我食左串燒,我真係火都黎。
呢間野既食物質素ok, 但係我真係唔知個阿姐想點,問佢又唔答我,直接行開就當冇事發生,如果大家大把時間,又唔介意等同俾阿姐無視就去幫襯啦!
2019-07-13