2009-09-07 13 瀏覽
今日本來想去試下附近開左唔係好耐0既西餐廳,但係實在係太多人,所以去呢度食。我周不時都有同朋友推薦呢個地方食晚飯,因為價錢唔算好貴0既同時,地方都算舒適,而且野食都算唔錯。平均一個月黎一兩次,不過寫食評係第一次。另外一提,平日LUNCH 黎食要早D黎,事關上班族實在太多,一係要早D黎,如果唔係好有機會會遲...是日SET LUNCH 有6款,另亦有BURGER/SANDWICH SET,款式選擇都尚算OK,SO FAR 未試過SET 唔啱要散叫。本人一向都OK 鍾意食RISOTTO,另外蕃茄汁整0既我都OK 鍾意,所以幾乎諗都冇諗就要SET A (RISOTTO WITH PRAWN + GARLIC IN TOMATO SAUCE)。另外可以叫是日餐湯 (當日係意大利菜湯) 或者沙津,我就叫左湯。首先黎0既係意大利菜湯,味道都算唔錯,就咁睇真係好足料,,不過個人認為好似有D過份有'料' ... 感覺上食湯料多過飲湯,淨係食料己經夠飽! 我諗唔會係因為我兩點幾先食,所以D湯賣得七七八八? 之後就有麵包,個邊算係幾脆,有D暖暖地0既感覺,但係唔似係丁熱嗰種,所以都算唔錯。 主菜係頭

主菜係頭先講左0既意大利飯
。本人覺得RISOTTO 應該係有少少硬硬地0既感覺 (咁樣會好咬口D),但係今日試佢就有D淋...
而且個蕃茄汁都有唔少,可能係另到個飯會比較淋0既原因 (不過好似以前食冇咁淋)。 不過佢另外加左香草、磨菇、少量芝士,令個飯唔會太單調。當然唔少得個蝦啦,個蝦食落都算幾新鮮,OK。

食完個飯,意料之外,有個朱古力CAKE,不過本人對呢方面冇乜研究,所以冇乜意見。

最後,加左10蚊要左個CAPUCCINO (當然有一般0既咖啡或茶)。算係幾大杯,抵飲,不過個人認為味道一般。

唔知係咪換過廚師定乜,雖然菜式都算OK,但係感覺上水準KEEP 唔倒以前咁。不過本人認為一間餐廳有咁高0既樓底 (就咁睇都有14/5呎倒),仲有最鍾意0既長梳化 (一邊可以坐三個人,但係我鍾意一個人坐晒
)。喺咁0既環境食餐飯,飲杯咖啡,都確實係好RELAXING 。
是日MENU
好高0既樓底
意大利菜湯 - 好飽肚...
BREAD BASKET - QUITE GOOD LAH
RISOTTO
DESSERT - CHOCOLATE CAKE
CAPPUCCINO
2009-09-05
是日MENU
好高0既樓底
意大利菜湯 - 好飽肚...
BREAD BASKET - QUITE GOOD LAH
RISOTTO