2021-11-05
醒起好似好耐無食生蠔,一直都想試下oyster station😍見銅鑼灣新開左間就入咗去試!餐廳空間幾大,有唔少卡位。仲有兩部電視播啲好hit既歌,環境同氣氛都好好,好適合情侶約會🤣有一個自助區,可以食沙律同飯,同飲羅宋湯。羅宋湯好飲😋唔會好似好多餐廳咁好稀又無味,呢個個濃度啱啱好,酸酸地好開胃,男朋友仲飲左兩碗🤣飯都香同好咬,無飯焦的,不過擺耐左就無咁熱🤣3點之前都可以嗌lunch set,我哋兩個人嗌咗石燒日本黑豚肉眼同埋菠菜煙肉pizza,另外當然要試吓啲生蠔,跟set嗌既話6隻都係120蚊炸😍先講吓生蠔,有美國 韓國 同愛爾蘭嘅,我哋都覺得美國嗰兩隻最好食🤣不過六隻都好大粒又鮮甜,完全唔會覺得好腥,質素都對得住個價錢。食燒黑豚肉眼一嚟到就聞到好香嘅扒味🤩有兩塊扒份量都啱啱好 每個位都有啲肥膏但又唔會好肥,肉質都易咬唔會鞋颯颯,推薦大家試呢個!菠菜煙肉pizza都係第一次食,食完上面嘅野都有啲驚食唔囇,不過原來pizza係薄底,兩三個人share就啱啱好👍🏻菠菜同煙肉都足料,個pizza底係脆架🤩啲芝士唔鹹同埋唔會食到你滯,88蚊嚟講都算抵。最後嗌左杯青蘋果梳打。都幾大杯,有啲似
最後嗌左杯青蘋果梳打。都幾大杯,有啲似飲緊apple cider😍
總括嚟講lunch係幾抵食嘅,又高質素,環境又靚同舒服,可以再試吓啲靚生蠔🦪😍😍