2023-11-22
元朗少咗好多可以食生蠔嘅舖頭,喺馬田呢邊有兩間,我哋揀咗間比較老字號啲嘅😊雖然佢都轉咗幾手,但最緊要嘢食質素高😌自製海鮮拼盤💕🔸北海道帶子超大粒呀,就算師傅切開咗一半,都係肉眼可見嘅厚切,而且非常鮮甜🔸$9 oyster(speciales de claire)性價超高,隻隻個蠔身都係好飽滿🔸牡丹蝦鮮甜軟糯,蝦味非常濃郁🔸車厘蜆 非常爽口,而且冇咩腥味🔸黑松露什菌忌廉湯 好足料,由雜菌打成蓉煲調而成,而且上枱黑松露香氣迫人🔸清酒蒜蓉煮蜆每隻蜆都比蒜蓉嘅香氣包裹住,而且蜆肉煮到啱啱好,一啲都唔un🔸龍蝦忌廉意粉🍝龍蝦只係用牛油輕輕煎過,但已經好好食,蝦肉🦞彈牙,意粉用上扁意粉,每一條意粉都掛上咗忌廉汁,而且口感岩岩好,有咬口🔸Dreaming ( Red Fruit ju ice specials ) 係雜莓加番石榴加梳打水而調成既飲品,酸酸甜甜,但係又加咗番石榴嘅香氣🔸mango passion芒果汁加雪碧而調製,呢個就甜啲,啱女仔飲多啲💕餐廳環境好舒服,播住🐷先生好鍾意既英文舊歌,而且會定期推出唔同嘅優惠,晏就仲有lunch menu都係百零蚊一個咋,我要搵日再嚟過😊
自製海鮮拼盤💕
🔸北海道帶子
性價超高,隻隻個蠔身都係好飽滿
🔸牡丹蝦
鮮甜軟糯,蝦味非常濃郁
🔸車厘蜆
非常爽口,而且冇咩腥味
🔸黑松露什菌忌廉湯
好足料,由雜菌打成蓉煲調而成,而且上枱黑松露香氣迫人
🔸清酒蒜蓉煮蜆
🔸龍蝦忌廉意粉🍝
🔸mango passion
芒果汁加雪碧而調製,呢個就甜啲,啱女仔飲多啲💕