2021-02-27
進入大假最後既數天,我話要食好西撫摸落莫既心情,朋友就帶左我黎九重鮮,包我食到滿意喎。午市放題新規定,安心出行或填紙仔地方大,有間格隔開啲座位,抽氣都好好,唔會有煙霧瀰漫既感覺。清蒸海鮮最好吃,原汁原味,無添加,特別鮮甜美味。這兒與別不同之處,在於可以食唔停。以住食蒸氣海鮮,要等等等,熟左先有得食。等待時間唔算太長,不過餓起上黎無人想等。呢到呢,都係要等,但係等待期間可以食串燒,天婦羅,小食。呢啲配角仲要好好食,一啲都唔媽夫,正。呢度烹調時間要自己控制,無人提示,亦幫你分食物。都岩既,減少接近食客大家都安全。唔使驚,有温馨提示,好易上手,連我呢個地獄朋友都識控制時間。一個漏斗幫到你,五分鐘為一次滴漏!一來就是重頭戲,每人一份龍蝦鮑魚帶子帶子厚肉又鮮甜,清潔得很乾淨,無沙龍蝦起肉容易 ,頭部有大量邪惡既蝦膏,非常鮮甜有口感。鮑魚彈牙口感足,都算大隻銀紙燒,必食推介!食物黎到時,店員會在錫紙上點火,然後讓火慢慢自行式滅。有得睇有得吃。味道更有驚喜,麻辣度十足,有蝦有蜆,仲有大量粉絲,吸滿了麻辣湯汁,滋味無窮。海蝦,蜆,生蠔任叫。海蝦一睇顏色就知新鮮,要encore! 生蠔要自己開蠔殼。哈,
地方大,有間格隔開啲座位,抽氣都好好,唔會有煙霧瀰漫既感覺。 清蒸海鮮最好吃,原汁原味,無添加,特別鮮甜美味。
這兒與別不同之處,在於可以食唔停。
一個漏斗幫到你,五分鐘為一次滴漏! 一來就是重頭戲,每人一份龍蝦鮑魚帶子
帶子厚肉又鮮甜,清潔得很乾淨,無沙 龍蝦起肉容易 ,頭部有大量邪惡既蝦膏,非常鮮甜有口感。 鮑魚彈牙口感足,都算大隻 銀紙燒,必食推介! 食物黎到時,店員會在錫紙上點火,然後讓火慢慢自行式滅。有得睇有得吃。味道更有驚喜,麻辣度十足,有蝦有蜆,仲有大量粉絲,吸滿了麻辣湯汁,滋味無窮。 海蝦,蜆,生蠔任叫。
海蝦一睇顏色就知新鮮,要encore! 生蠔要自己開蠔殼。哈,完來開蠔殼沒有想像中既難。食多幾轉就回本。 啲蠔都好乾淨,有少少海水味,鮮味足 啲蜆唔算大隻,但勝在無沙同鮮甜 呢到啲串燒都唔錯,火喉控制得好,唔會燒到又乾又櫌。牛舌一定要襯熱吃。燒得惹味,外脆內軟。翠肉瓜同菠蘿燒完仲好juice, 菠蘿一啲都唔酸 沙爹串燒有豬牛雞揀,沙爹汁很香很惹味,啲肉好腍。 天婦羅就揀左少見既炸金菇,大大塊,很脆口,很過癮。 加$13或$38蚊可以任飲茶,汔水,紅酒,連韓國人蔘酒都係任飲,飲得既人有福了。 最後仲有椰子 甜品一杯。不要小看呢杯混合式椰子甜品,由椰絲,椰子奶蓋和椰子啫喱組成,唔會太甜,味道清新,陣陣椰子香,好好食呀。
今次食足兩個半鐘冇停過,大滿足。