諗住去轉轉冇咩預期, 點知撞正一間湊仔食到飽嘅港式車仔麵檔添!丫告!個湯底巧妙咁融合咗甘香同出晒汁嘅肉骨茶風味,飲一啖靚湯,頓時温暖哂心窩。😋 嗰啲麵條,選咗銀針粉,滑溜溜又帶勁,入口後彈牙得嚟唔爛,真係過癮!麻辣牛肉上場,又辣又夠咬勁,實行令人一試難忘。跟住又嚟咗個香煎魚皮雞翼,外皮焦脆,裡面嘅肉就嫩滑得嚟帶𡃁嘅微甜,香氣撲鼻,夾埋班麵,一啖雞一啖麵,冇得輸!試咗啲自家製嘅辣椒醬,味道正到彈!酸酸辣辣,開胃過人。😊 加上肚仔叉燒都唔俗喔,外面微焦,裡面肉香突出,叉燒汁甜得嚟唔膩口,滿分!最後甜品送上雙皮奶,滑溜得來蜜糖嘅甜度啱哂我心水,甜而不膩,完美收尾。真係讓我意想不到嘅驚喜,好食好玩,值得再去添!🍜🌶️🐔

🍜🌶️🐔