.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 超肥美鮑魚做主角嘅鐵板燒 @ 🌟 入魂鐵板燒 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:入魂套餐二人前 HKD 680.😗 如果唔係朋友仔住呢區約食LUNCH,真係會走寶呢間鐵板燒餐廳。好鍾意佢大幅落地玻璃,透光度同空間感十足,用餐環境令人特別舒心,仲有多款午市套餐選擇,價錢更吸引。.🥗 店員先上一份沙律作為前菜,爽口開胃。之後就見到師傅出場啦,見到滿滿一盤嘅食材,好期待呢。.🦪 師傅先處理「南非鮑魚」,非常大隻,超厚身肥美!肉質鮮嫩,彈牙多汁,絕對高質!.🦐 接住就係「大虎蝦」,同樣大隻厚身,肉質好彈牙,蝦頭特別去煮熟,非常之鮮味。.🦪 「日本廣島蠔」出場,望住師傅一路煮,香氣四溢,煮熟之後都仍然非常大隻,鮮味濃郁。.🐚 之後係「清酒煮蜆」,煮嘅過程清酒不停滲出香氣,非常誘人,上檯嘅蜆肉大件鮮嫩。.🥩 肉肉方面,一次過滿足兩個願望:美國牛肉薄燒同日本黑豚肉薄餅一齊上!油香滿滿,肥瘦適中,燒得剛剛好,薄燒塞滿香蔥惹味非常。.🥬 再送上滋味嘅味噌湯、解膩嘅漬物、營養嘅炒野菜、香氣四溢嘅炒飯,大滿足呢。.🍞 最後就係「焦糖多士」,以及一大球雪糕!
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🔥 超肥美鮑魚做主角嘅鐵板燒 @ 🌟 入魂鐵板燒 🌟
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
入魂套餐二人前 HKD 680

入魂套餐二人前

🍞 最後就係「焦糖多士」,以及一大球雪糕!燒到脆脆嘅多士上面撒上焦糖,配開心果味嘅雪糕,為成餐飯劃上完美嘅句號。

入魂套餐二人前

🥳 是鐵板燒最正就係坐喺鐵板燒枱望住師傅煮嘢食,成個過程非常療癒 😌 再加上呢度用餐環境好舒服,套餐又抵食,有機會記得試下。

📍 九龍城太子道西448號太子匯地下9及10號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️