👽 食神大媽《大角咀|性價比超高優質西餐廳》.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐂 𝑷𝒂𝒏 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑭𝒐𝒊𝒆 𝑮𝒓𝒂𝒔 · 𝑵𝒆𝒘 𝒁𝒆𝒂𝒍𝒂𝒏𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓𝒍𝒐𝒊𝒏 (9𝒐𝒛) HKD198 & 🐟 𝑪𝒂𝒏𝒂𝒅𝒊𝒂𝒏 𝑯𝒂𝒍𝒊𝒃𝒖𝒕 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 HKD168 @ 🌟 La Vigne《👽食神大媽識西餐》.👽 大媽今次黎到食店林立嘅大角咀區,如果你唔鍾意食黎食去都係大營連鎖餐廳,咁就一定要黎呢區搵食啦 🤗 今次同大家介紹嘅就係呢間低調有內涵嘅西餐廳,價錢仲要非常親民,但用料同味道絕對係非常讚!❤️.🥩 牛柳非常大份,餐牌上面寫係九安士,但係大媽目測絕對超過 😱 大家可以望到真係非常厚!嗌左medium,最怕就係一係過分生,又或者煮過籠搞到老曬。牛柳絕對比其他部分更難拿捏火候就係因為佢嘅厚度,而大家可以望到佢透紅肉心,就知道呢份係非常之PERFECT嘅medium 😌👍 配上鵝肝竟然完全唔覺膩,就連薯蓉作為配菜都做得一絲不苟,係有粒粒質感嘅新鮮薯仔 🥔 非常滿足!..🐟 比目魚一般黎講算係相對較難煮得好嘅魚,因為個身太軟啦
👽 食神大媽《大角咀|性價比超高優質西餐廳》
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Pan Fried Foie Gras • New Zealand Beef Tenderloin

🐟 比目魚一般黎講算係相對較難煮得好嘅魚,因為個身太軟啦。大家如果起屋企自己煎,好容易一係散曬一係縮曬水咁乾。就算出面餐廳都食過煮得火候唔啱又或者調味太過清淡,所以通常寧願叫龍利或者鱸魚比較保險。但今次又係無令大媽失望,甚至可以稱得上有驚喜 😋 大媽絕無加filter嘅照片上,大家可以望下塊皮,真係脆架!但D肉有好似蒸魚咁淋!以butter cream調味恰到好處,完全融入魚肉之內!大媽趁熱十分鐘內已將佢全部消滅!🤣✌️ 呢款真係好好好味!而出面一般比目魚開價都貼近三百,所以如此高質嘅廚藝以呢個價錢黎講,絕對無唔試嘅理由!😆
Canadian Halibut with Lemon Cream Sauce

💁‍♀️ 以上主菜加HKD20就可以包括頭盤:紫薯湯同三文魚沙律,同甜品:牛奶布丁。絕對係好味、滿足、捧住個肚走呀!😚
Purple  Sweet  Potato  Soup
Salmon  Salad

👽 大媽係屬於比較重視服務同環境嘅人,如果食物美味但服務唔好,又點會有美好嘅回憶呢?而呢度絕對係環境簡潔明亮、態度誠懇親切。餐廳各店員都非常有禮貌,言談間亦感受到佢地經營嘅用心。今年係困難嘅一年,更加希望大家可以支持一下呢間咁有質素、良心經營嘅餐廳喔。🥰
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️