2023-10-13
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 𝑯𝒂𝒓𝒎𝒐𝒏𝒚 𝒐𝒇 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑭𝒍𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒔 @ 🌟 黑木亭居酒屋《👽食神大媽食日本嘢》.💁♀️ 圖片展示美食為:Crab and Potato Salad HKD 98Eel With Tamagoyaki HKD 188Roasted Nigiri Sushi Engawa Roll HKD 148Stone-Roasted Thick-Cut Wagyu HKD 368Butterfly pea Bergamot Bear Tea HKD 68Hokkaido Milk Strawberry Lactic Beverage HKD 48.👽 大媽曾經試過呢間餐廳其他分店,今次就同朋友仔嚟到天后呢間分店試吓。呢間較其他分店更加小巧雅致,餐具全部用上櫻花造型,好有心思。.🐻 好鍾意佢哋推出有熊熊嘅特飲,每一次都必定要叫。今次就試左呢兩款:「北海道士多啤梨牛乳乳酸」同「藍蝶花佛手柑熊茶」。大大隻冰啤啤熊浮起杯面,超級可愛。牛乳乳酸夠曬濃郁,藍蝶花佛手柑非常清新,兩杯都酸酸甜甜,飲落好清爽解渴!.🥗 首先叫咗一款清爽嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Crab and Potato Salad HKD 98
Eel With Tamagoyaki HKD 188
🥗 首先叫咗一款清爽嘅前菜「蟹將軍薯仔沙律」,撲滿鮮美嘅蟹肉同蟹籽,薯仔好多,好新鮮爽口!
🐟 另一款就係「玉子燒汁脆活海鰻」,新鮮嘅鰻魚配上玉子燒汁,鮮美香滑好軟熟。
🍣 跟住就係「火灸左口魚邊卷」,左口魚經過火灸處理,保持魚肉嘅鮮甜,但又增強口感,份量比想像中多呢。
🥩 主角就係「石燒厚切和牛」配蔥鹽醬及蘿萄酸汁」。用原塊石燒直接上檯,可以自己決定燒幾熟。肉質鮮嫩多汁,配以蔥鹽醬同蘿萄酸汁,酸甜調味更加豐富!
🌟 呢間分店嘅氛圍我地好喜歡,出品亦有質素,有機會可以約埋朋友仔黎試下喔。
.⠀
📍 天后清風街10號清風大廈地舖