2024-06-27
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 𝔍𝔞𝔭𝔞𝔫𝔢𝔰𝔢 𝔄𝔣𝔱𝔢𝔯𝔫𝔬𝔬𝔫 𝔗𝔢𝔞 𝔴𝔦𝔱𝔥 𝔘𝔫𝔟𝔢𝔞𝔱𝔞𝔟𝔩𝔢 𝔙𝔦𝔢𝔴 @ 🌟 花楽 🌟.💁♀️ 圖中展示美食為:The Hana Garden Afornoon Tea HKD 588.🎇 呢間餐廳超多人打卡佢嘅下午茶,成日比啲相吸引,今次終於約齊腳黎試下啦!好鍾意佢一大片玻璃令維港景色盡入眼簾,起度食嘢淨係睇景都開心。.🥳 店員推介最受歡迎嘅下午茶餐「花楽日式花園下午茶」,上檯一大個熱氣球,再加一個三層金屬架,外加一壺花茶,視覺上已經超享受。.⛱️ 熱氣球入面有好多嘢食,包括時令海膽,好鮮味,入口即化。而拖羅同油甘魚都好肥美又鮮嫩,加埋甜蝦鮮甜多汁。吞拿魚蓉蟹肉最中餅同磯之雪雜錦魚生卷,充滿海鮮嘅鮮味。巴馬火腿芝士卷同忌廉芝士鰻魚卷食落好滿足。火炙栗米沙律帶有炭燒味。令人食嘅時候滿滿日本風味。.🍣 另外有一份咸點三拼,包括三文魚、日式炸蟹鉗、同鱈魚乾。有刺身嘅鮮美,又有炸物嘅香口酥脆,口感好豐富。.🏯 當然最後唔少得三層甜品架入面嘅甜點啦!種類好多,其中櫻花水信玄餅真係好特別,質感好滑溜,搭配櫻花味道,令人回味
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖中展示美食為:
🏯 當然最後唔少得三層甜品架入面嘅甜點啦!種類好多,其中櫻花水信玄餅真係好特別,質感好滑溜,搭配櫻花味道,令人回味無窮。芝士蛋糕好濃郁、日本和菓子精緻可愛、日本蛋捲酥脆香甜,一啖啖都好過癮。時令水果係青提子同蜜瓜、新鮮多汁,清爽解渴。
🌹 一路食,一路嘆一壺粉紅玫瑰花茶,味道芬芳香濃,好適合搭配食物同時飲用。
😉 起鬧市要搵到一處可以悠閒地望住美景嘆美食嘅地方真係好難,呢度坐得舒服之餘,個下午茶仲提供咁多款食物,味道豐富,令人放鬆,果然咁多人打卡有原因。
📍 尖沙咀北京道1號8樓801室
☎️ +(852)2622-2386