2023-07-20
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 Pɾҽɱιυɱ Kσɾҽαɳ Cυιʂιɳҽ @ 🌟 南대門 Cuisine 《👽食神大媽愛韓食》.💁♀️ 圖片展示美食為:Braised Cheese Pork Rib & Chicken HKD 350Cheese Kimchi Beef Pancake HKD 160Korean Beef Rib Soup HKD 110Grape Juice HKD 18Pear Juice HKD 18.👀 今次同大家介紹呢一間係大媽經常返都無限次嘅韓式餐廳,呢間南大門同其他分店唔一樣,佢係既有燒烤又有韓食供應嘅,所以如果有選擇困難症嘅朋友,記得嚟呢間呀。.😋 一如以往,前菜款款經典、美味!唔會因為任添就求其渣流灘:泡菜、茄子、刀豆、芽菜、款款都好味、新鮮、爽口,最重要係正宗家常風味。.🥘 主菜最鍾意呢款「芝士烤雞肉&豬肋骨」,可以一次過又食雞又食豬,仲有年糕同薯條,重點係超級多芝士。咁大個拼盤都只係呢個價錢,絕對係良心收費。.🍲 除咗惹味嘅拼盤之外,「韓式牛肋骨湯」都好值得叫,因為好足料之餘,會喺食鐵板嘢食比較乾身嘅同時,有啲嘢好暖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Korean Beef Rib Soup HKD 110
Grape Juice HKD 18
Pear Juice HKD 18
🍲 除咗惹味嘅拼盤之外,「韓式牛肋骨湯」都好值得叫,因為好足料之餘,會喺食鐵板嘢食比較乾身嘅同時,有啲嘢好暖胃落肚會好舒服。
🌮 肉類以外,就當然唔少得我最愛嘅澱粉質啦!「芝土泡菜烤牛肉煎薄餅」係必點!超級多芝士,仲有牛肉,泡菜夠惹味,同鐵板肉類穿插咁食特別和諧!完全唔會覺得濟,反而超滿足!
🍇 一路食嘅時候仲可以一路嘆韓國入口「提子汁」同「香梨汁」,既開胃,又同韓國美食特別配合,絕對係PERFECT MATCH!💕
😇 呢度環境好舒服,抽風系統一流,晚市好旺場,絕對係聚餐好選擇。
📍 尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖
☎️ +(852)2723-2993