2021-02-07
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥞 𝑃𝑒𝑟𝑓𝑒𝑐𝑡 𝑃𝑢𝑓𝑓 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑟𝑦 @ 🌟 Crêpe Delicious (Urban Cafe)《👽食神大媽食甜品》.💁♀️ 圖片展示美食為:Rum and Raisin Crepe HKD 98🥞BBQ Pulled Pork Puff Pizza HKD 108 🍕.👽 大媽最鐘意嘅甜品絕對係CREPE,鹹嘅甜嘅,通通都鐘意!😋 而繼疏乎厘班戟嘅熱潮之外,呢一兩年亦吹起一陣CREPE風,越開越多食CREPE專門店。對大媽黎講絕對係開心事 😝 之前同大家介紹過另一間主要市場參與者,今次就同大家介紹起利東街新開數月嘅分店,呢呢間除咗甜品以外仲會有非常多嘅正規西餐廳菜式。最遺憾嘅就係因為有晚市禁堂食嘅限聚令,但係大媽下午又未食得落飯,實在冇辦法消滅主菜,只能淺嘗甜品。下次一定要黎食埋晚飯。😩.👽 大媽今次試咗冬日限定嘅冧酒提子口味,哇啲酒味好濃,餅皮唔會過眼,真係超級好味,尤其是個雪糕,絕對奶味濃郁,仲要價錢唔過百,算係良心價㗎啦以香港同級餐廳計。.另外就試咗佢有手指公推介嘅酥皮披薩,其實會覺得似係食緊一個酥皮盒多個食PIZ
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
Rum and Raisin Crepe HKD 98🥞
另外就試咗佢有手指公推介嘅酥皮披薩,其實會覺得似係食緊一個酥皮盒多個食PIZZA 😂 都幾有創意,單呢款就略嫌調味唔係好足夠,不過酥皮做得好靚個DOUGH搓得好好,夠多層鬆脆。可以一試,但係唔及甜點咁驚艷。
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️