2024-09-29
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇫🇷 𝓔𝔁𝓺𝓾𝓲𝓼𝓲𝓽𝓮 𝓣𝓪𝓼𝓽𝓮 𝓸𝓯 𝓕𝓻𝓪𝓷𝓬𝓮 @ 🌟 Maison ES 🌟.💁♀️ 圖片展示美食為:Delicieux et Special Set Dinner HKD 780 pp..👽 好鍾意同朋友仔去星街搵食,今次就黎好多人推介,裝修得好有巴黎酒館格調嘅法國餐廳食晚飯,門口嘅單車同簷蓬好吸睛。店員推介晚市供應嘅「主廚甄選四道菜套餐」,會包括開胃酒、頭盤、主菜、甜品。.🍾 天氣真係好熱,店員送上開胃酒「Saint Louis Blanc de Blancs Brut, N.V.」猶如及時雨,呢支氣泡酒清爽宜人,透心涼,開場就有好氣氛!.🦪 首先上檯嘅前菜係「桂花蚌」,食得出主廚製作用心!清甜嘅桂花蚌,配上豐富嘅三文魚子、青豆,再加上創意十足嘅薯仔分子泡沫,再以XO醬調味。非常鮮甜又香濃,帶來豐富層次感!.🥩 另一款係「鹿兒島和牛他他」,唔係一般他他!和牛選用肩胛里脊,夠曬柔軟多汁。搭配奧思迦魚子醬同鵪鶉蛋,仲有港式沙嗲泡沫!另外有亞麻籽米脆片,味道獨特!.🐔 主菜方面,揀左「法式黃油雞卷」,非常嫩滑,配上炸豆腐乾
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
🐔 主菜方面,揀左「法式黃油雞卷」,非常嫩滑,配上炸豆腐乾、秋葵,意面脆片。以泰北咖哩醬調味。味道醇厚,估唔到呢種FUSION煮法會毫無遺和感!
🐷 另一款就係「西班牙豬五花」,油花均勻,充滿油香!配上紐西蘭螯蝦、喇叭菌,再加上青蘋果泥同芥末汁,酸甜鹹辣交融,美味無比!
🍨 最後,甜品時間到!是日嘅甜品係「麵包布丁配雪糕」,外脆內軟,甜而不膩,帶來濃濃嘅甜蜜滋味,完美收尾!
😇 呢度嘅菜式全部好精緻,用餐環境同氣氛亦好舒服,服務更係周到有禮,食得好滿足,絕對值得一試!
📍 金鐘電氣街1號恆德大廈UG樓B號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️