2024-05-21 117 瀏覽
絕少會同男朋友食素,因為佢係typical食肉獸🥩難得去到深水埗,就帶佢去新派素食cafe Years,等佢食素都食得飽肚又滿足😆🫶🏻日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($118)素年經典不可能芝士漢堡 ($138)斯里蘭卡伯爵茶(跟餐)兩款都係招牌菜,一上枱兩份都勁大份,細食嘅女士強烈建議叫細份🤰咖哩Risotto 甜甜地走日式路線,加上大量蘆筍🥒、雞髀菇🍄‍🟫、蕃茄🍅等配料口感豐富🤤用Omni Pork整嘅吉列豬扒比一般豬扒散啲啲,但口感都像真!值得一讚嘅係外皮香脆💯不可能芝士漢堡無論係外觀同味道如果唔講可能都唔知係用impossible meat整,重點係保留到肉汁juicy嘅感覺🥰烤過嘅麵包外脆內軟加上半溶嘅素車打芝士,🦒都滿意🤣蕃薯條雖然份量多但就差少少,有啲淋身🙈以前食過記得係炸得好香脆!好正的!🥲經過深水埗都會諗起years ,見到佢地做緊五周年慶先知唔經唔覺開咗咁耐。係少數高質嘅素食餐廳❤️希望可以繼續keep到咁得閒就可以帶男朋友食下素🥦🥒🌽打破佢食🥩先係皇道嘅觀念🤪

絕少會同男朋友食素,因為佢係typical食肉獸🥩

日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($118)
素年經典不可能芝士漢堡 ($138)
斯里蘭卡伯爵茶(跟餐)

日式咖喱吉列豬扒意大利飯

烤過嘅麵包外脆內軟加上半溶嘅素車打芝士,🦒都滿意🤣
蕃薯條雖然份量多但就差少少,有啲淋身🙈
以前食過記得係炸得好香脆!好正的!🥲
素年經典不可能芝士漢堡