2021-02-27
環境只是商場電梯旁的一角,座位不多,但装修優雅!很有歐洲優閒的感覺。加上好幾款色彩美麗的蛋糕,造型也吸引,多散造型顏色都特別的飲品實在吸引!於是坐下來嘆一杯特別的飲品,竹炭?花茶,加一件earl grey tea signature cake.我唔知選什麼特飲時,問收銀員,她只告訴介名比我,"內有竹炭",我再問,即係有竹炭同咩?咩味?她已經招呼另一个客,我再問另一款藍色的特飲,她已經沒有耐性去講解是什麼飲品,有圖有名black swan, 即係咩呢?! 自己估下吧!咁我就勇敢一試啦!黑色是竹炭,又不是有奶味,又不是只加水,有幾朵花茶在面。不難飲,好喜歡又不是!好抽象吧!個earl grey tea 蛋糕,只是一般,不是超濃茶香味,白色cream 包住,但有點點偏甜,只可以話不是我杯茶吧!
有圖有名black swan,
即係咩呢?! 自己估下吧!
咁我就勇敢一試啦!
好抽象吧!
只可以話不是我杯茶吧!