2022-08-04
自從疫情開始之後😖,平時淨係成日喺屋企食屋企餸,屋企飯餸都開始食到好厭倦,今日終於忍唔住點樣都要落街去行吓搵吓好嘢食先得!🤓見到有間餐廳之前未食過,又係我最愛嘅日式料理餐廳,等咗10秒左右就行入去了😝希望食下日本嘢重拾一下去日本旅行嘅心情啦🥺鍾意食肉,而且最近天氣又熱辣辣,就嗌咗一個黑安格斯肉眼掛烏冬🍜,冇食飯類咁滯啦。淨係一個正餐點樣可以滿足到我呢?忍唔住要叫多個小食用黎撈麵食!😆咁就叫多咗一個吉列帆立貝帶子🧆黑安格斯肉眼掛烏冬好快就嚟到啦,有幾件大大嚿嘅牛肉鋪喺烏冬上面,牛肉咬落口一啲都唔鞋口,而且肉味又夠香,牛香四溢👅🍜仲有少少生菜拌碟Tim,賣相一啲都唔頹😍吉列帆立貝帶子,👀件件都大大嚿,有一層薄薄的脆衣包裹住,食落海鮮味十足,好厚肉,用來做小食一流!下次都係要帶埋屋企人嚟一齊食先得👨👩👦👦
仲有少少生菜拌碟Tim,賣相一啲都唔頹😍