2021-05-14 5767 瀏覽
又係Restaurant Week Winners’ Edition🥳💫係Pirata旗下食牛扒同食肉既餐廳🥩🍗🍖如果係食肉獸一定中意🤪🍽𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $148 pp.💫𝑺𝑻𝑨𝑹𝑻𝑬𝑹𝑺🐟𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬炸魚好香脆 平時唔食魚既男朋友都話好食😚Chipotle醬撈紫椰菜好惹味😋個皮重麥香😋🥗𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 +$25牛肉好有味而juicy🥰份量多🤩但菜既醬汁好鹹 食到最底食唔落去🥺💫𝑴𝑬𝑨𝑻𝑺🥩𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 +$𝟕𝟖叫左medium😗生熟岩岩好 好腍多汁🥰肥瘦剛好 我幾中意😋本身鹽既鹹味好夠 點芫茜香草汁味道更balance😆如果份量多d就好💭😝🐷𝐏𝐨𝐫𝐜𝐡𝐞𝐭𝐭𝐚 呢個肥豬腩肉90%肥10%肉🤯好邪惡😱但我見好多人之前食都係半肥瘦...🤔如果我唔怕肥一定食晒d肥膏 因為真係好香油脂 入口即融架!!😭個皮燒到超脆 味道好惹味 係鹹辣既paprika🌶側邊有pat魚味(?)茄醬 冇咩作用😆💫𝑺𝑰𝑫𝑬 𝑻𝑶 𝑺𝑯𝑨𝑹𝑬🍟𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬係我最中意既幼身薯條 條條都好脆😚個茄汁落左味增...覺得麻麻地 太鹹😳配正常茄汁更好💫𝑫𝑬

💫𝑺𝑻𝑨𝑹𝑻𝑬𝑹𝑺

🍟𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬

💫𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻

Rotisserie  pineapple
🍍𝐑𝐨𝐭𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 +$𝟏𝟓
酸味野😆雜果sorbet同燒菠蘿 有少少肉桂味 但覺得同菠蘿未算最夾🤔(都係蘋果最岩)
Fish  tacos
USDA  Ribeye