2016-05-13
話哂女仔收花唔嫌多,原來花都可以食架!朋友話今次帶我去食花,好開心一入到店已經聞到好香既香薰,我都幾中意呢隻香味,感覺好relax好安靜~講翻個tea set先呢個tea set叫春天樂章,以花做主題。如果要我諗起春天都係諗到綠色,橙色...但成個tea set用紫色做主色,好特別的色調真係估唔到甘靚!好中意果個摩天輪,裝住既係呢期好興既everlasting rose! 雖然呢個就唔食得既,但係可以加錢帶走佢地。有咸有甜,心型,花型既設計好靚,個人中意咸點多d英式鬆餅要趁熱食,仲要查奶油同jam,好味!三文魚千層酥係心型架!咬落超鬆化!!三文魚卷成花狀,放係酥中間,味道好match! 好想食完又食啊ahhhh成束花有八支,四個味,有巴馬火腿、wasabi帶子、蝦沙津同呑拿魚沙津,每個味都有surprise! 我就最中意wasabi帶子,有啲日式感覺,哈哈!有兩件超靚既cupcake, 韓式唧花真係唔係度度都有,一件都值百幾蚊,所以tea set包埋都幾抵! 花瓣唧得好細緻,仲要好creamy!是會令人有心動的感覺,靚到唔捨得食柚子味cake, 清甜不覺膩紫薯雪糕,上面有法國威化花玫瑰
朋友話今次帶我去食花,好開心
講翻個tea set先 呢個tea set叫春天樂章,以花做主題。如果要我諗起春天都係諗到綠色,橙色...但成個tea set用紫色做主色,好特別的色調真係估唔到甘靚! 好中意果個摩天輪,裝住既係呢期好興既everlasting rose! 雖然呢個就唔食得既,但係可以加錢帶走佢地。 有咸有甜,心型,花型既設計好靚,個人中意咸點多d 英式鬆餅要趁熱食,仲要查奶油同jam,好味!
三文魚千層酥係心型架!咬落超鬆化!!三文魚卷成花狀,放係酥中間,味道好match! 好想食完又食啊ahhhh 成束花有八支,四個味,有巴馬火腿、wasabi帶子、蝦沙津同呑拿魚沙津,每個味都有surprise! 我就最中意wasabi帶子,有啲日式感覺,哈哈! 有兩件超靚既cupcake, 韓式唧花真係唔係度度都有,一件都值百幾蚊,所以tea set包埋都幾抵! 花瓣唧得好細緻,仲要好creamy!是會令人有心動的感覺,靚到唔捨得食 柚子味cake, 清甜不覺膩 紫薯雪糕,上面有法國威化花 玫瑰花園特飲,食完有甜有咸既野食,當然要飲翻杯野,配合翻花的主題,特飲都有淡淡花香,好relax~ 朋友就飲香薰organic tea , 有啲朱古力味