2007-12-31
尖沙咀較就腳的關係, 一向去開LCX 0個間, 但印象中0黎過一次的呢間Times Square 分店好似比尖沙咀好食... 由於尋晚0係Morton's 太過大魚大肉, 今日決定「食草」, 今日New Year's Eve 2:xx pm 同朋友食lunch, 揀呢度只有一個目的-- Caesar salad.叫了半份乜都唔加的Classic caesar... 「半份」亦如常地勁大份, d 菜爽脆, cheese flakes 「片」得好大塊亦夠薄, dressing 份量適中, 加加埋埋好好食, 唯一唔好就係d 唔係咁脆的粒狀多士. $50 有找, 質素又比出面好多地方好食得多, 個人覺得真係好抵!朋友叫了個set lunch, 有spaghetti carbonara 一碟同California shrimp rolls 兩條... 呢度的spaghetti carbonara 唔係咁carbonara, 個汁好杯, 極濃芝士味, 仲(如圖)有好多青豆, 朋友亦因為碟0野太漏, 結果食唔落shrimp rolls 要我包底-_-" Shrimp rolls 原來係米紙卷,
朋友叫了個set lunch, 有spaghetti carbonara 一碟同California shrimp rolls 兩條... 呢度的spaghetti carbonara 唔係咁carbonara, 個汁好杯, 極濃芝士味, 仲(如圖)有好多青豆, 朋友亦因為碟0野太漏, 結果食唔落shrimp rolls 要我包底-_-" Shrimp rolls 原來係米紙卷, 層皮厚薄適中, 入面有蝦, 甜甜0地的麵條, 蘿蔔絲, 香葉etc, 好Vietnamese 風味, 配上好BBQ 味的醬汁, 幾惹味; 伴碟的仲有一堆椰菜絲沙律, 醬汁酸酸辣辣又帶芝麻味0既, 食落開胃. 唔錯0既一個小食!
另外又忍唔住叫了個hot fudge brownie... 頂層pat cream 食落好香奶味, 唔會太杰, 其實唔錯, 不過份量太多, 完全唔可能食晒; brownie 暖暖的, 幾moist 幾黐牙, d chocolate fudge 唔係咁流質, 似chocolate paste 多d, 食落較甜, 不過都幾好食; 0云呢0拿雪糕都幾香滑, 不過又係太甜. 整體都算唔錯, 雖然大家食完main course 都好飽, 但食0下傾0下咁, 結果我0地都係食晒了呢碟甜品!
環境一般, 不過0個個鐘數客人較少, 較靜亦無咁迫; service 麻麻, waiters/waitresses 交談時講0野太大聲, 俾人好茶餐廳0既感覺, 另外有個女店員態度特別悔氣, serve 0野時將d 食具掟0係我0地面前, 收0野時又「砰ling 嘭 lang」, 令人為之側目!
埋單約$180 兩個人... 食物質素唔錯, 我覺得唔算貴, 會再幫襯. 好耐無食佢d pizza 喇, 搵日約多幾個人0黎share 食至得!