時間: 8:00 PM人數: 2食物: 南瓜蓉炒意粉、蔥油雙蛋飯、焦糖焗蛋飲品: 朱古力可能因為位置問題,想食野既人同睇戲既人都唔會行過個邊,所以夾埋我地只有兩張台。餐牌有呢到幾樣,除此之外有兩三樣燒既野同甜品。甜品入面我覺得最搶眼既有印尼燒香蕉加雪糕,同埋焦糖焗蛋。因為佢地廚房細,所以當聽到隔離台叫焦糖焗蛋我都唔好意思叫唔同既甜品,主菜就叫左南瓜蓉炒意粉同埋蔥油雙蛋飯。食物的話我冇影相呀。蔥油雙蛋飯: 屋企既味道,有少許類似黑醋定燒汁既醬同蔥油一齊做調味,正如深夜食堂既牛油撈飯同貓飯,你唔會話佢好味到天上有地下無,但係食落去既時候你會認得係過去某幾個時刻自己食過呢個味道南瓜蓉炒意粉: 有放蒜蓉落去炒既南瓜蓉炒意粉,意粉爽口,蒜蓉有點點喧賓奪主,但...其實我鍾意食蒜蓉,所以我都鍾意食焦糖焗蛋: 吉落去見住焦糖碎了、下面既漿湧上黎個下幾爽,食落去第一口有驚喜,佢既做法有別於平時我食開會加西米/栗蓉/撈焦糖入蛋漿/面頭加肉桂既焦糖焗蛋,係另外一種既新味道,屬全餐最大驚喜講左咁耐,最重要一樣野係,食麥當勞、三哥譚仔、甚至普通茶餐廳通粉都免不了會有程度不一既胃痛既我食呢到既野係唔會胃痛 &#
時間: 8:00 PM
人數: 2
食物: 南瓜蓉炒意粉、蔥油雙蛋飯、焦糖焗蛋
飲品: 朱古力

餐牌有呢到幾樣,除此之外有兩三樣燒既野同甜品甜品入面我覺得最搶眼既有印尼燒香蕉加雪糕,同埋焦糖焗蛋。因為佢地廚房細,所以當聽到隔離台叫焦糖焗蛋我都唔好意思叫唔同既甜品,主菜就叫左南瓜蓉炒意粉同埋蔥油雙蛋飯。

食物的話我冇影相呀。

唔會胃痛 <3

呢個年頭,好少可會食到令自己舒服,味道又好既野食。

同埋,佢地開左唔係好耐,人流又少,我真係好驚呢D咁有心既小店會汁笠。雖然我明白當人流多左再去食番感覺可能會唔同,但呢D遲D先算,我真係好唔想呢到會汁。其實我今次係食第二次,為左呢到我第一次寫食評。咁既鐘數都只係得兩張台,真係好驚佢地會汁。

價錢方面,呢個位置,呢種味道,自己衡量。我番工番鰂魚涌,附近我食得起、食落去又舒服到同佢一樣既只有明家同菲比、camper's其中某幾樣。

與其食附近既許留山或麥當勞,不如試下佢地既焦糖焗蛋同燒野食啦
題外話/補充資料: 1400 - 2100 係素食,串燒要2100 - 0200... 消化系統弱雞如我都係有緣再試
2013-11-27
  • 南瓜蓉炒意粉