2023-05-08
同朋友👩🏻🎨一齊喺尖沙咀,佢👩🏻🎨話知道有間餐廳🍴可以自己砌一碗飯/沙律 出嚟,自己選配食材,話要帶我去試吓,有朋友👩🏻🎨帶食好嘢,我梗係開心開餐去啦😆朋友👩🏻🎨叫咗呢個組合:$108 三文魚+沙律菜 base + 蕃茄/紫洋蔥/豆腐/藜麥(第四款加$10)toppings + 牛油果/三文魚籽 top-up $15 each + 鰹魚醬油dressing + 芝麻/果仁/紫菜絲 sprinkles我就叫咗呢個組合:$108 吞拿魚+沙律菜 base + 蕃茄/紫洋蔥/蟹籽 toppings + 溫泉蛋/鮮蟹肉 top-up $15 each + 果仁芝麻醬 dressing + 全選 sprinkles基本上呢度所有食材好新鮮😋,沙律菜🥗新鮮爽脆😋,吞拿魚、三文魚 肉質結實鮮味😋,牛油果🥑夠 creamy😋,鮮蟹肉🦀味鮮份量重幾多😋,鰹魚醬油/芝麻醬 充滿 umami 😋 …仲有「椰青水🥥」同埋「玫瑰🌹茉莉花茶🍵」食得飽飽又滿足嘅一餐,感覺仲好健康🤩
仲有「椰青水🥥」同埋「玫瑰🌹茉莉花茶🍵」
食得飽飽又滿足嘅一餐,感覺仲好健康🤩