2018-06-09 718 瀏覽
呢間野真係唔容易搵,門面唔算大亦唔係搶眼,不過認住幾盞好似越南帽既燈就會搵到佢地。入到去都唔係闊落,如果坐滿人應該都迫,不過都係食碗米線啫。其實主要想講兩樣野,第一係上菜時間真係有點耐,真係唔好期望係譚仔速度,個晚全場都係得四個食客,我地等左起碼十分鐘先有野飲同野食,不過見無咩人又有電視睇住就算啦。第二樣野係我地叫左撈既紅薯寛粉、小辣,首先佢地既小辣真係幾辣,而且唔係齋辣個種,係有唔同層次同香料既,好味得黎又辣住個咀,好矛盾不過都好好食既;另一方面,佢地既紅薯寛粉好厚好長的,而且真 係 好 有 𡁻 頭,咬極都咬唔開,同埋又滑,一路夾一唔跣又一路彈汁,實在狼狽。整體味道係好,不過建議下次食幼粉同小小辣就可以了,也不宜穿白色衣服前往。

入到去都唔係闊落,如果坐滿人應該都迫,不過都係食碗米線啫。

撈紅薯寛粉(未撈前)

撈紅薯寛粉(撈後)