餐廳: 浦東晉家門
資訊:

2017-06-26 1198 瀏覽
每次經過門口都覺得裝潢好有中國風,而恰巧又食過附近既居廬晉家門感覺好好,所以又帶肥仔去試下呢間先。入面既裝潢都好有強烈中國風的特色,但係門口有bar 台就好中西合璧。珍寶帶子墨汁意粉 $108珍寶帶子真係超超超大,喜歡食帶子一定要叫!帶子既肉好滑,可以有一絲絲的肉,墨汁麵就係本身d麵係墨汁麵,並非用墨汁炒成的,所以唔會食到成咀都係黑色架!墨汁麵既墨汁味冇咁重,但係因為用左忌廉炒,所以都creamy。真係超超超超超大架!龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108飯身比較濕,同時意大利飯本身係硬硬地,所以都算正宗。海鮮有去殼既蝦、魷魚、青口,小小蜆肉,龍蝦忌廉汁比較多,所以食落口會好cream,龍蝦味較淡身,所以可以食出海鮮既味道,唔會cover左。焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律$68肥仔想食芝士,意式芝士即係蓄茄醬做底,食落酸酸甜甜好開胃,面頭既芝士都可以拉絲,加上大量既蘑菇,呢個算唔錯!oreo 曲奇沙冰 $48Oreo比較多,亦有加上朱古力一同打碎,成杯都朱古力色,好肥仔!Honey latte 蜂蜜拿鐵 $40見到每杯咖啡都有用心拉花,讚。Latte奶沬好滑,而honey味當然出,但

珍寶帶子墨汁意粉 $108

珍寶帶子真係超超超大,喜歡食帶子一定要叫!

帶子既肉好滑,

珍寶帶子墨汁意粉
真係超超超超超大架!

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108
飯身比較濕,同時意大利飯本身係硬硬地,所以都算正宗。

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯
龍蝦味較淡身,所以可以食出海鮮既味道,唔會cover左。

焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律$68
肥仔想食芝士
焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律

焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律

oreo 曲奇沙冰 $48

oreo 曲奇沙冰

Honey latte 蜂蜜拿鐵 $40
見到每杯咖啡都有用心拉花,讚。
Latte奶沬好滑,而honey味當然出,但又唔會太甜。
honey latte

環境方面,餐廳一直播住tv係外國歌手唱英文歌,但係我地食中式裝潢既餐廳食飯,就係中西合璧的感覺。
2017-06-25
honey latte