2017-05-23 574 瀏覽
雖然間店名叫小食店,其實食足三餐都可以,因為其實佢分左三個Zone,一間賣早餐、一間賣車仔麵、一間賣小食,分流做得好好,我因為在附近工作,所以三間都有光顧,之前經常在天星那邊買食物多,但最近工作調遠左,所以這邊比較方便。早餐六點左右就有,有早餐套餐、套餐有三文治、麵食,都係大大分好夠食,價錢大約二十至三十蚊,睇你叫咩啦,我就喜歡吃通粉,因為可以放久一點都唔會太「發」,但其實佢地所有麵食都落大量味噌,建議大家叫姐姐唔好太重手,或者叫三文治,三文治即日制做,唔算得好食,但都好飽肚。午餐可以選擇車仔麵,三十蚊三餸,之前我覺得都幾貴,但現在物價飆升,三十蚊其實已經茶餐都唔夠比,所以車仔麵都係一個好選擇,加三蚊有飲品,那些飲品是罐裝或盒裝,唔係即沖的,可以自己選擇牌子,但都算好抵,但本人建議唔好選擇魚餅,都幾難食。晚餐又可以食咩呢?有無飯食呢?答案係有的,就係糯米飯,本人食過都算可以,普普通通,很多花生💕但真係飽肚,還有黐飯,但如果我選擇,我會比較喜歡前者,因為本人喜歡有味道的糯米。其實還有一些小食,可以做下午茶,但那些小食就唔係咩特別野,只係來貨的魚蛋、燒賣、牛肉,其實這些都可以在一般小食店買

晚餐又可以食咩呢?有無飯食呢?

其實還有一些小食,可以做下午茶,但那些小食就唔係咩特別野,只係來貨的魚蛋、燒賣、牛肉,其實這些都可以在一般小食店買到,又唔係自制,所以唔逐一介紹。

這幾間店,其實光顧的大部分都是居民和上班族,天天見面,我見有些客未點餐,那些姐姐已經知道佢想要咩,獨有的人情味。

P.S這幾間店其實都算早收,大約八點至九點就好似關門,所以如果坐夜船的朋友要留意一下。
2017-05-23
外賣自取