餐廳: The Chinese Library
資訊:

2020-12-14 1077 瀏覽
Chinese Library位於中環大館內,餐廳還境非常有格調,建築物以新舊結合,餐廳食物則以中西合壁。晚上環境一流,要有情調,唔一定要据扒食西餐早前於openrice 上訂餐,指定set 有額外送北京填鴨. $588/set, 有下列咁多個course, 試到唔同野,都叫抵食。另外獨立+錢,可叫北京填鴨、叉燒、酸菜魚。已經免費送左一道,費事眼寛肚窄,所以無再加到既個唔係腸粉,係北京填鴨,已經連醬料包好曬,肉質口感及醬料不俗,但都係喜歡自己包黎食已經唔記得左係咩點心,剩係記得粒春都好鮮甜麻辣,比起10少辣也不及,但入口後卻仍有一小股麻麻地既後勁,我覺得不錯,但食開勁辣既人,就未必岩幾好味既,但落左唔少姜(薑蓉,撩唔走),唔慣既可能唔鐘意本身係食肉獸,但簡唔中整件素卷,幾淸新幾好味啵5星呢個都好味,好嫩。問待應綠色係咩,菜油來的,孤漏寡聞甜品唔記得左影!服生態度很友善、有效率,如果是來慶祝,更會主動幫忙拍照及送上照片不過食中菜,上菜速度拍得住食法國菜。7點入座,到九點半先完當然如果黎chill 下,絕對ok
。晚上環境一流,要有情調,唔一定要据扒食西餐

已經唔記得左係咩點心,剩係記得粒春都好鮮甜

幾好味既,但落左唔少姜(薑蓉,撩唔走),唔慣既可能唔鐘意

本身係食肉獸,但簡唔中整件素卷,幾淸新幾好味啵

5星

呢個都好味,好嫩。問待應綠色係咩,菜油來的,孤漏寡聞

甜品唔記得左影!
不過食中菜,上菜速度拍得住食法國菜。7點入座,到九點半先完
當然如果黎chill 下,絕對ok