今日朋友特登嚟慶祝我生日請我食放題,估唔到佢揀咗呢間咁高質素嘅放題,所以都要好好記錄一下。座位夠闊落,我哋揀咗呢個“D”極緻套餐基本上係所有餐牌內嘅食物都可以點,我哋當然要選擇由最回本以及凍盤出擊,點左松葉蟹。雖然話要回本但係如果質素唔好成真係唔會繼續食,頂住個胃。但係呢度嘅蟹係好鮮甜,好有蟹味,肉質夠實唔會霉,蟹腳大大條,食落啖啖肉,一流!其次當然係佢哋嘅刺身啦,我哋都食過唔少放題,呢度嘅刺身質素明顯比出面優勝。食到刺身嘅鮮味,唔會雪到冇曬味,淨係赤蝦我都食晒10幾隻,有蝦甜味又大隻,啖啖彈牙蝦肉,超滿足。拖羅,油甘魚,帶子等等我地都食左好幾輪。而且佢呢度嘅刺身款式好多,。估唔到仲有海膽會有唔同嘅配搭畀你揀,加青瓜同三魚籽籽我就最鐘意,鮮甜味提升,好味道!之後當然都好似其他放題咁有串燒,熟食,卷物,天婦羅,鍋物等等質素高,天婦羅蝦又係食到停唔到,薄脆外皮加爽口蝦,食左8,9隻回本。我欣賞嘅就係佢哋嘅食物係好多款式,炸榴槤,咖哩蟹,鮑魚,鵝肝呢d都少有。出面嘅飲品嘅選擇都同其他放題唔一樣,特別係有花茶同埋本地嘅飲品,絕對會回頭嘅放題!