舊年生日, 男朋友話帶我食日本嘢.點知原來係食吉野家... 今年生日佢帶我黎瀧食omakase ya!呢度環境舒適又有格調,佢朋友果然冇介紹錯,有三個set揀,因為我鍾意食牛就揀咗極,我男朋友就揀咗瀧,食串燒嘅頭盤係松葉蟹膏加昆布啫喱,涼浸浸得嚟又爽口,有種好獨特嘅口感前菜係松露紫菜蘿白同乾魷魚最令我印象深刻嘅係嗰種酸尾尾~嘅感覺,令到我頓時開胃,食指大動小貝柱清湯 幾清新 跟住就係我最期待嘅刺身 分別係茨魚,平政與同埋新鮮拖羅 店員亦都好細心咁講解食材嘅產地, 仲教我哋又淡味到濃咁樣食😆😆 三種刺身都冇腥味,超新鮮你睇下夠拖羅幾肥美? 仲要入口即溶, 勁正!!!之後就到呢度最出名嘅天婦羅la分別有天婦羅蝦,目光魚,秋刀魚,同埋炸大蜆天婦羅蝦層麵衣一啲都唔油膩 又薄又脆 連頭都可以食目光魚味道唔太突出不過勝在夠嫩滑炸蜆同冬姑粒粒粒分明調味料有海藻鹽,檸檬汁同蘿蔔蓉海藻鹽真係全部都通殺 配咩都咁好味雖然只係調味料不過不得不提,個蘿蔔蓉真係好好食食完最出名嘅天婦羅諗住應該食得七七八八, 但係美食陸續有嚟侍應同我哋講話子持魷魚 咁啱當造 我哋好好彩 食嗰陣撞正産卵期口感非常特別 有少少稠 但

呢度環境舒適又有格調,佢朋友果然冇介紹錯,

前菜係松露紫菜蘿白同乾魷魚

小貝柱清湯 幾清新

你睇下夠拖羅幾肥美? 仲要入口即溶, 勁正!!!

之後就到呢度最出名嘅天婦羅la

分別有天婦羅蝦,目光魚,秋刀魚,同埋炸大蜆

天婦羅蝦層麵衣一啲都唔油膩 又薄又脆 連頭都可以食

目光魚味道唔太突出不過勝在夠嫩滑

炸蜆同冬姑粒粒粒分明

調味料有海藻鹽,檸檬汁同蘿蔔蓉

海藻鹽真係全部都通殺 配咩都咁好味

雖然只係調味料不過不得不提,個蘿蔔蓉真係好好食

食完最出名嘅天婦羅諗住應該食得七七八八, 但係美食陸續有嚟

口感非常特別 有少少稠 但又唔會黏牙

配埋個醬汁簡直一流

熊本和牛配smoked salt超好味

呢個九州石斑拉麵亦都好好味, 雞湯味道濃沃鮮甜,睇得出畀咗好多心機淆製

我男朋友話哩隻面有少少硬唔係好好食 不過我個人就鍾意硬身嘅麵 呢款偏硬嘅拉麵啱曬我

去到食甜品嗰陣我男朋友都忍唔住話我有兩個胃

呢款番薯生炸足足一個鐘, 外皮極脆,但係又同時甘甜可口

配白蘭地同埋白糖食仲正

水信玄餅晶瑩剔透, 好似透明嘅水滴一樣,入面嘅櫻花花瓣,為佢增添咗夢幻同浪漫嘅感覺,滿足曬我呢啲又要視覺又要味覺嘅打卡港女, 配上黃豆粉同黑糖糖漿,甜得嚟又有清涼嘅感覺,食落仲有櫻花嘅花香,為呢場視覺同味覺嘅盛宴晝上完美句號

食omakase有趣嘅地方係每次嘅食物都會變, 每一次都會帶住一個期待嘅心 食嘢食到好似冒險咁樣,食完又會再期待下一次,呢種感覺好得意, 而瀧嘅okamase令我地好滿足! 下次同男朋友慶祝一定會再嚟食
2019-03-24
慶祝紀念