2022-06-09
呢間台北車站見佢新開個排係無晚市,好可憐,之後終於搵到一次入去試。基於唔太肚餓,同老公叫左一個牛肉麵,一碟滷水拼盤,同一杯朱古力珍奶。好啦個店員問我要咩麵,佢話有刀削麵同陽春麵,我地都無留意,問佢圖片中係乜,話係刀削麵。我心諗唔方似自己削喎,點睇你個款都好似759 賣d台灣刀削麵,心諗不妙,我地成日自己煮洗鬼食你咩,咁唯有叫陽春麵啦。麵黎到,牛肉:老到不得了,柴、韌湯底:完全無特別,唔會非常咸,有兩舊紅蘿蔔麵:真係大鑊,完全就係隔離759賣緊一包包嗰啲陽春麵,有咩質素可言?麵條淋、發。這是一碗非常無心的牛肉麵。好啦個滷水拼盤仲勁抽,完全無滷水味。個幾片牛展睇圖都乾柴都不得了,豬耳似雪左好耐硬到不得了,雞翼同蛋平平無奇,無滷水味。除左難食,真係無野可以形容到。珍奶正常,小店質素。各位可以同你哋既伴侶同甘共苦一下,老公笑說,今朝食完好野,夜晚就有報應嗎?其實睇到佢餐牌乜都有,比如打邊爐、雞煲、酸菜魚以至小菜同茶記食物都有,入黎之前抱住一試心態,果然係奶野。以後呢種非專做某菜系的餐廳,大家都應該要識考慮入唔入試伏。
麵黎到,牛肉:老到不得了,柴、韌
湯底:完全無特別,唔會非常咸,有兩舊紅蘿蔔
這是一碗非常無心的牛肉麵。
珍奶正常,小店質素。