2016-06-23 790 瀏覽
朋友約我去登龍街,我仲一心諗住係去食拉麵,點知係帶我去食越南野。抱住試試無妨既心態,就跟佢去搵食。MENU很美,所以拍下來,而餐廳佈置統一,小清新、簡約美越式米紙卷,成日見但又未試過既菜式。到底米紙係點既樣架呢?!其實就好似再薄啲透啲既腸粉,包住所有材料,有蝦仁,米粉,蘿蔔絲同香草。就咁食會略嫌口味較淡,配上店家特定醬汁就會好好多。醬汁味道又甜為主,朋友話食到有辣味,不過可能就太微,我就食唔出。老闆娘炒米,睇個名,估佢應該係招牌菜。上碟賣相好似無咩特別,但望真啲可見米粉絲絲分明,軟硬適中,食落有咬口,並唔係淋哂。豬頸肉絲都係恰到好處,彈牙唔會過un。雖然係一碟普通小炒,但就食得出師傅既手勢
MENU很美,所以拍下來,而餐廳佈置統一,小清新、簡約美
越式米紙卷
老闆娘炒米