2009-12-01 44 瀏覽
早兩日同朋友經過,發現原來呢間餐廳是我們沒有去過的,就同三個朋友上去一試,我地四人就點左四個4 道菜的SET DINNER. 頭盤:法國黑松露菌配香煎加拿大帶子特色白酒煮藍貝香芒牛油梨蝦沙律露筍配蟹肉芝士忌廉汁 湯:龍蝦濃湯 X 2白露筍湯配黑松露菌法國野菌濃湯主菜:炭燒日本極黑豚配西梅汁炭燒澳洲Baby Lamb Rack配Rosemary香草汁澳洲和牛拼虎蝦配薰衣草汁意大利雲吞配黑松露菌芝士忌廉汁甜品:焗軟心朱古力配雲呢嗱雪糕 焗蘋果金寶配雲呢嗱雪糕意大利咖啡蛋糕法式奶凍我講唔出邊一樣特別好味,因為個個course都好好食,印象最深會係和牛同鵝肝, 入口即溶,令人回味無窮! 個湯係我飲過最好味,Dessert亦好好味,個Tiramisu係我係香港食過最正,最似我係意大利時食個隻味, 只不過是杯裝而不是CAKE,簡直係一絕...!雖然價錢不算很平, 差不多要$450一個人,但食物份量足又十分又有水準,必定是廚師誠意之作環境好舒適,服務員工很nice亦很細心,上枱時間及流程相當細緻~ 特別必須提及的就是佢地既咖啡,一定要試,好好飲,所以依個價錢我覺得物超所值!樓上樓下幾間我及朋友之前都
我地四人就點左四個4 道菜的SET DINNER.

頭盤:

焗軟心朱古力配雲呢嗱雪糕
焗蘋果金寶配雲呢嗱雪糕
意大利咖啡蛋糕
法式奶凍

樓上樓下幾間我及朋友之前都有分開試過,我覺得呢棟大廈的餐廳,絕對是要一試...一定食過番尋味! 各有特色~
2009-11-29