2018-10-10 194 瀏覽
之前黎過依間火鍋店,食物同服務質素都係無得頂,於是再黎食番餐。今次都係叫咗海鮮火鍋套餐($368,每位+$10醬料費,需加一),鍋底係湖南香辣牛坑腩干鍋,揀咗少辣,牛坑腩炆得特別軟熟,香口多汁,加埋香辣真係好滋味。每位有一份海鮮,包括大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、扇貝、青口、鮑魚等等,種類多,賣相吸引,睇落好新鮮,平時都好難買到咁靚嘅海鮮,食落好清甜。特別中意蚌類,爽滑有口感。每兩位會包一碟貴價啲嘅肉,我地揀咗牛頸脊,紋理清晰,淥幾秒就熟,好重牛肉味,好滿足~另外每位仲包咗手工丸類,包括墨魚丸、豬肉丸、流心牛肉芝士丸、墨魚釀豆卜、韭菜餃、羊城水餃、獅城雲吞、豬肉釀鮮冬菇。做法精緻,丸類打得扎實,非常彈牙,而餃類就皮薄餡靚,soak哂湯底嘅味道,超惹味~其他火鍋配料就係任叫,種類好多,同樣咁高質~最後仲包一份甜品奶凍,牛奶味好濃,非常香滑~

湖南香辣牛坑腩干鍋

海鮮

牛頸脊

其他火鍋配料就係任叫,種類好多,同樣咁高質~

最後仲包一份甜品奶凍,牛奶味好濃,非常香滑~
奶凍

2018-10-09
10 分鐘 (堂食)
湖南香辣牛坑腩干鍋
海鮮