2022-09-04 24 瀏覽
早幾日突然好想食台式火鍋,所以同老公就揀咗嚟火鍋撚食晚市😋一嚟到就即刻點咗湯底先,每次食台式火鍋都最中意白湯鍋,食過好多間都係覺得火鍋撚最足料!蜂巢豆腐白湯煱係濃濃嘅藥材味(有人蔘!),好正,湯底仲包咗好多蜂巢豆腐同鴨血😍鴨血好好好食!極品安格斯肥牛(大)牛肉好濃味,肉質又好,好好食。即炸三秒響鈴卷同其他火鍋店唔同,呢度嘅響鈴係即炸出嚟,本身已經熱辣辣好脆口,再加埋淥三秒,入口濕得嚟仲keep到好脆👍🏻我哋臨走前encore 多一份😆香蒜粒炸魚皮同響鈴一樣,好脆口,又好香,好食黑松露墨魚滑我地只係叫咗半份,份量都幾大,黑松露味濃,墨魚滑亦係新鮮手打。五色丸拼盤海瑞香菇貢丸黑松露菌漿醬爆牛丸我地叫咗7款丸,每款同老公每人食到兩粒,全部都係手打好新鮮,同埋都係外面好難食到嘅味,全部都好食,同埋食得出啲丸係無加粉打啲👍🏻腐竹沙冰呢樣係送嘅,好好飲,估唔到火鍋店做糖水都咁好食👍🏻
早幾日突然好想食台式火鍋,所以同老公就揀咗嚟火鍋撚食晚市😋

蜂巢豆腐白湯煱

極品安格斯肥牛(大)
牛肉好濃味,肉質又好,好好食。

即炸三秒響鈴卷

香蒜粒炸魚皮
同響鈴一樣,好脆口,又好香,好食

黑松露墨魚滑

五色丸拼盤
海瑞香菇貢丸
黑松露菌漿醬爆牛丸

腐竹沙冰
呢樣係送嘅,好好飲,估唔到火鍋店做糖水都咁好食👍🏻