2018-05-24 115 瀏覽
之前黎食過覺得啲野好食,價錢又唔貴,所以今次同朋友飯聚都再黎食今次的餐前包比上次好食,烘得啱啱好,外脆內軟 個自家制cream cheese sauce 酸得黎帶有鹹香味,配埋包食可以食唔停口忌廉蘑菇湯好creamy好多蘑菇粒跟餐的沙律的份量都算多,沙律菜新鮮仲有大大片煙三文魚海鮮墨魚汁意粉海鮮料都幾多,有蝦,魷魚,蜆肉,青口等.魷魚最好食,有種炭香味,煙韌彈牙又香口.而其他海鮮雖說不上好有鮮味,但肉質都算唔錯.而墨汁意粉就整得幾有咬口,係我鍾意食偏硬身少少的質感.如果個Cream sauce可以帶多少少鹹味或者加啲芝士的鹹香會更好板燒紐西蘭肉眼扒塊扒都幾大塊,兩個人share食啱啱好唔會太膩👍雖然我地order係要medium,但係就應該煮到約7成俾我地🤣雖然熟左啲,但肉質都好嫩同juicy,啖啖都有肉汁標出黎,好好食😚上次食過tiramisu覺得好好食,所以今次再encore,水準依然係到,無令人失望❤

今次的餐前包比上次好食,烘得啱啱好,外脆內軟

忌廉蘑菇湯

忌廉蘑菇湯好creamy好多蘑菇粒

三文魚沙律

跟餐的沙律的份量都算多,沙律菜新鮮仲有大大片煙三文魚

Tiramisu

忌廉蘑菇湯