2019-11-01 1085 瀏覽
我就最鍾意去啲細細間嘅拉麵小店度食拉麵,因為唔會好似啲大企業拉麵店咁做得太多,變咗都唔好味,反而呢啲細細嘅店舖仔,款式唔多,但出嚟嘅質素好高,令你好似置身於日本一樣,一入到去裝修格局有好多日本武士嘅擺設,襯返佢哋個店舖名,店員亦都好Nice,因為拉麵款選擇唔多,所以好快就可以決定到,叫咗一個足利將軍拉麵,一個徳川將軍拉麵,前者即係黑蒜油豬骨湯底,後者就係醬油魚介豬骨湯底,老闆話我哋咁岩揀中左兩個最好食嘅味道,然之後就叫多個煎餃子小食,老闆話煎餃子都比較熱門🥰🥰🥰我即管試吓啦,坐低等左唔係好耐拉麵就已經煮好,黎到嘅時候超級向豬骨湯底味,湯底濃郁,但係唔會太過鹹,再落埋老闆推介嘅特製魚油,魚介味道加重,本身都唔知係咩黎,但係見推介就落少少試吓,點不知一打開樽調味料嘅改就已經聞到好香好香,再落埋落個拉麵度食一啖之後,我簡直要係咁落個魚油,因為真係好香好好味,呢個調味料真係誠意推介,拉麵裏面有一塊脆卜卜嘅紫菜,半隻糖心蛋,同一啲配菜,食材都好新鮮,拉麵軟硬度適中,但其實佢哋將點菜只都有得俾你選擇拉麵嘅軟硬程度,湯底幾濃郁度同埋麵條嘅粗幼度,至於煎餃子剛剛好,好香,皮脆內軟,內裡好多汁,整體呢間拉麵小店真係誠意推介,會再嚟幫襯下。🥰🥰🥰
2019-10-23
5 分鐘 (堂食)