鐵板燒-鉄人旨花一直都好想試吓,今次因為我生日終於有得食了。門口嘅右手邊吧枱專門食日本刺身系列嘅食物,直入嘅左手邊三張鐵板燒台係食Omakase同埋鐵板燒套餐。白象拔鐵板燒套餐中有七款食物,當中包括前菜、主菜同埋甜品等等。前菜沙律菜配藜麥紅酒煎鵝肝鵝肝煎得好香脆,一大啖咬落去非常滋味。日本白象拔日本俗稱叫白松貝,很香的蒜蓉炒,還有很creamy的奶油汁,食落去多汁爽口。法國奶油白蘆筍廚師說這道菜式可以清理口腔味道,能更細膩地品嚐和牛菜式。熊本縣產A5和王牛和王牛七成熟有口感香口,質感軟身,非常新鮮濃郁嘅牛肉味道,再配以不同嘅蔬菜配料同埋炸蒜片,還有岩鹽粒拌碟。最後就係日本產米之和牛炒飯同埋清酒雞湯。炒飯炒得好有鑊氣,還食到很多一粒粒的牛肉,好夠味。甜品係紅豆脆米片雪糕,好少係出面餐廳可以食到咁特別嘅甜品,紅豆雪糕真係食到一粒粒紅豆係入面,好味。呢一餐生日飯真係非常豐富,以我咁大食嘅女仔都覺得非常飽、非常滿足,食完真係值回票價。

前菜
沙律菜配藜麥

紅酒煎鵝肝
鵝肝煎得好香脆,一大啖咬落去非常滋味。

日本白象拔

法國奶油白蘆筍
廚師說這道菜式可以清理口腔味道,能更細膩地品嚐和牛菜式。

熊本縣產A5和王牛

最後就係日本產米之和牛炒飯同埋清酒雞湯。
炒飯炒得好有鑊氣,還食到很多一粒粒的牛肉,好夠味。